Ny trio tar över stans hippaste trappa

Inför öppningen i slutet av maj tar Kristian Acar, Freddie Jidlow och Max Lindevall över klubbverksamheten på stans mest kända terrass, som samtidigt får tillbaka sitt gamla namn: F12-Terrassen. Den ikoniska sommarklubben lämnas därmed över i andra händer för första gången sedan den startades för 15 år sedan.
- Tillsammans kommer vi att göra allt vi kan för att det här ska bli den bästa F12-sommaren någonsin, säger Max Lindevall.

Trion som tar över driften kommer från ställen som Laika, Berns (2.35:1) och Mister French.

- Vi har själva alltid älskat F12, därför känns det stort och utmanande att få ansvaret för att förädla verksamheten. Vi går in med många idéer och mycket energi i detta. F12 är en juvel som vi vill slipa, säger Kristian Acar.

Den nya konstellationen planerar nu intensivt inför öppnandet av terrassen den 19 maj. F12 har sedan starten år 1994 drivits av Danyel Couet och Melker Andersson, som nu alltså anlitar de tre nöjeslivsprofilerna för att sköta verksamheten och driften av terrassen.

- Vi är just nu mitt uppe i arbetet med att sätta koncept, boka klubbar och artister och komplettera med personal. Det är extremt viktigt för oss att varenda person som är inblandad i detta projekt har ett lika stort engagemang som oss och vi är otroligt stolta över vilken fantastik grupp människor vi fått med oss i organisationen, säger Max Lindevall.

14 olika klubbar
Varje vecka kommer det att presenteras 14 olika klubbar. Vissa återkommer varje vecka, medan andra roterar varje månad eller vid enstaka tillfällen.

- Vi hade helt enkelt för svårt att utesluta väldigt många av alla duktiga arrangörer så vi valde att inte göra det så enkelt för oss själva, säger Freddie Jidlow, som även påpekar att en hel del intressanta internationella akter är att vänta veckovis.

Några av de namn som kommer att husera på terrasserna under sommaren är Frej Larsson, Joy M’Batha, Staffan Lindberg & Pjotr, Gago Cuk, Siri Hjorton Wagner och Fabio & Stef. Ytterligare information kommer att presenteras löpande via F12-Terrassens kanaler inför öppningen den 19 maj.

F12 har länge varit en institution i svenskt klubbliv, som stans hippaste trappa med utsikt över Rosenbad och Riddarholmen.

- Att F12-terrassen återuppstår och kommer utvecklas av den här trion kunde inte kännas bättre. Dessa kreativa hjärnor är rätt personer för att uppdatera F12-konceptet och de namn som de har rekryterat till klubbarna bevisar vilken fingertoppskänsla de besitter, säger Danyel Couet som tillsammans med Melker Andersson är den som driver krogkoncernen F12.

Mer information: F12-terrassen