Den hårt drabbade restaurangbranschen tar till flera metoder för att få folk att våga äta ute under coronakrisen. Det senaste är uppropet #vartannatbord som ska begränsa smittorisken på restauranger, genom att sprida ut gästerna i lokalen.
Restaurangbranschen har drabbats hårt av coronaviruset och flera aktörer vittnar om tomma restauranger, avbokningar som väller in och många har även tvingats stänga ner sina verksamheter. För att få gäster att känna sig trygga vid restaurangbesök och värna om branschen har nu 35 krogar i Stockholm samlats i uppropet #vartannatbord.
– Vår bransch kan inte jobba hemma och om det inte sker en förändring saknar vi snart arbete helt. Samtidigt är det givetvis viktigt att våra restauranger bemöter gästernas oro och tar ansvar i spridningen av coronaviruset. Därför går vi nu samman och bokar vartannat bord för att göra restaurangbesöken säkrare genom större avstånd mellan gästerna, säger Magnus Bergh på restaurang Folkparken, en av initiativtagarna till uppropet.
Några av de krogar som redan har anslutit sig till initiativet är Agaton, Akkurat, Pelikan, Nytorget 6 med flera. Alla Sveriges restauranger uppmuntras delta i uppropet för att rädda restaurangnäringen. Se filmen här.
Läs mer:
Restauranger med rabatt på notan i Stockholm
Restauranger med rabatt på take away i Stockholm
Johan Jureskog: ”Kommer bli ett blodbad”
Specialkrogen ger alla gäster egna rum