Plåtparken öppnar för säsongen – med ny enhet

Efter förra sommarens succé är Plåtparken tillbaka vid Årstavikens strand med större terrass, bredare utbud av streetfood – och en systerpark i Kista, med bar, pizza och musik.

Förra året invigdes Stockholms första boxpark nere vid vattnet i Skanstull. Visionen var att skapa en mötesplats för såväl afterworks som lata dagar med god streetfood, svalkande dryck – och förhoppningsvis blå himmel och solglasögon på näsan. När sommarens ljumma vindar återigen sveper över Årstaviken är Plåtparken tillbaka med skönt utomhushäng mitt i stan.

Nytt för i år är en helt ny boxpark. Intill Grönlandsparken, ett stenkast från Kista Galleria, har man byggt upp Plåtparken Kista som redan kickat igång för säsongen.

Bakom initiativet står Peter Schröder (Bleck) och Göran Svartengren (Svartengrens) tillsammans med entreprenören Fredrik Lindstål från Glad Stad.

– Mat, kärlek och musik är nyckelingredienser. Vår idé med Plåtparken är att erbjuda välproducerad kultur i ett annorlunda format på nya platser. På samma sätt som vi ger nytt liv till grusplanen i Årstaviken vill vi skapa sommarens skönaste ställe för alla som bor eller jobbar i Kista. Men också ge folk från andra delar av stan en anledning att hitta hit, med klubbar och lokal kultur på helgerna, säger Peter Schröder i ett pressmeddelande.

Gänget bakom plåtparkerna vill skapa sommarens skönaste ställen. Pressbild

Inspirerat av storstäderna 

Konceptet är inspirerat av boxparker i storstäder världen över och bygger på att återanvända överblivna containrar som förvandlas till dynamiska restauranger och barer som enkelt kan flyttas och ställas upp på olika platser.

På menyn står omsorgsfullt men opretentiöst komponerad streetfood. I år samarbetar Plåtparken Skanstull bland annat med bao-foodtrucken Hoi Polloi. På menyn finns också Plåtparkens egna hamburgare, och i Kista serveras sprödbakade pizzor i slice med lekfulla toppings, samt snacks och glass.

Plåtparken Skanstull samarbetar bland annat med bao-foodtrucken Hoi Polloi, som vunnit pris för bästa rätt i streetfood-SM. Pressbild

Plåtparken Skanstull välkomnar alla från lunch till sent varje dag ända in i september. Dj:s kommer att spela från tisdag till lördag och varje lördag hålls en marknad med lokala kreatörer och producenter. Plåtparken Kista håller öppet från lunch till sen kväll onsdagar, torsdagar och fredagar till en början.