Prisvärda matupplevelser under Krogveckan 2019

Prisvärda matupplevelser under Krogveckan 2019

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Den 25 januari drar Sveriges största restaurangfestival, Krogveckan, igång för tionde året i rad. I Stockholm deltar mängder av kända restauranger där matälskare kan testa nya smaker och festa loss på plånboksvänliga tvårättersmenyer för 200 eller 300 kronor.

Krogveckan startade 2010 och har med sina generösa erbjudanden lockat tusentals besökare runtom i landet. I år deltar ett hundratals restauranger, bland annat omtyckta Stockholmskrogar som Ljunggren, Trattorian och Strandvägen 1, och trycket på bokningarna är redan stort. Bakom den drygt två veckor långa festivalen står Bookatable by Michelin.

– Krogveckan är vårt största evenemang på året och ger alla matälskare möjlighet att prova olika kök, hitta ny inspiration och kanske även en ny favorit. Samla vännerna, familjen och missa inte tillfället att äta riktigt god mat, till ett mycket förmånligt pris, säger Åsa Murphy, Managing Director på Bookatable.

Lagom till tioårsjubileumet kommer det under första helgen även att finnas en popuptruck, Krogtrucken, i centrala Stockholm. Här kan besökare ta del av smakprover från deltagare som Miss Voon och Il Tempo, samt vinna priser och få krogtips.

Krogveckan kommer även att samarbeta med en av Sveriges allra största matpoddar, Edward Bloms Smörgåsbord. I avsnittet som sänds den 24 januari får lyssnarna tips på vad som inte bör missas under festivalen, och man kommer även att kunna tävla om en Krogveckanlunch i sällskap med Edward Blom och Mats Ryd, där vinnaren får vara med under inspelningen av ett poddavsnitt.

Ett urval av krogarna som deltar i Stockholm:
Trattorian
Miss Voon
Strandvägen 1
Ljunggren
Il Tempo
Lux Dag för Dag
Lykke & Löjromsbaren
Waipo

Krogveckan pågår fram till den 10 februari.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.