Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Waipo

3,4
21 betyg
Redigera Waipo

Genuint kinesisk mat som serveras i tapasformat och kombineras med sober miljö. Det hittar du på prisbelönta Waipo mitt i city. Restaurangen satsar på prisvärd fine dining med en internationell touch för hela familjen, men hit kommer du även för en central lunch med kollegorna.

Kinas sociala matkultur står i fokus hos Waipo, något som även namnet skvallrar om. Waipo betyder nämligen mormor på kinesiska, och här ska det mycket riktigt kännas som att äta familjemiddag hemma hos en matglad släkting. Rätterna serveras i mindre format och kan delas mellan två eller flera personer enligt ”social dining”-konceptet. Välj mellan kinesiska smårätter, avsmakningsmenyer eller olika dim sum med genuina smaker. Under lunchtid serveras varmrätter alternativt affärslunch.

De kinesiska influenserna på Waipo blandas upp med inspiration från internationella stjärnkrogar världen över. Från menyn beställer ni kockarnas tolkningar av typiska rätter såsom dumplings, nudlar, wok och knaperstekt ankbröst. Maten serveras i ljus och sober miljö med starka kinesiska förtecken och med gott om plats för större sällskap. Det finns även en bar för den som är sugen på ett glas vin eller en drink.

År 2013 utsågs Waipo till Sveriges bästa kinesiska restaurang vid Asian Curry Awards.

Se även Pong Norrlandsgatan, Pong Buffé, Pong Lindhagen, Pong Henriksdal, Pong Klara, Pong Nybrogatan, Pong Skrapan, Waipo South

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 feb 2023

Fancy Asiatisk, lite mer high end men gillade deras fusion rätter.

14 apr 2022

Spontan middag inne i mood, trevlig miljö och god mat! Jag testade deras friterade fläsk (huvudrätt), gott men inget wow! Står sockerärtor på menyn men serveras i paprika.. resten av sällskapet testade lite dim sum där svamp och tryffel var bäst enligt... Visa hela »

23 jan 2022 · Uppdaterad

Åt olika dumplings med såser, det var helt okej men tror inte jag är något dumpligsfan. Hade varit intressant att höra vad en dumplingsfantast tyckte men jag tyckte inte innehållet var så roligt heller. Godast var den med tryffel! Väldigt bra drinkar dock... Visa hela »

14 dec 2017

Var där i ett sällskap av fyra och vi fick ett runt, trevligt bord. Det rekommenderas 3 mellanrätter per person vilket jag skulle säga stämmer, vissa är så pass stora att det skulle räcka med två beroende på hur hungrig du är. I sällskap... Visa hela »

6 mar 2022

Översätt till svenska »

Excellent lunch place. Now that Waipo has moved inside of Mood gallerian it has become a lunch favourite for many. The daily special is a good deal but generally not the best dish. Once I had noodles and they were perfectly fine but no wow factor. The other lunch options however were much better. Th... Visa hela »

28 mar 2019

Vi var 2 personer och beställde in 6 olika rätter och det var lagom. Favoriterna var gambas räkor som vart friterade och lax tataki. Resterande rätter var helt ok. Det var tyvärr lite grus kvar på kammusslorna som jag fick, annars var de rätt goda. En aning hett s... Visa hela »

Listad i: Asians
29 okt 2019

Deras långbakade fläsk är en lunchhöjdpunkt som är prisvärd, generös och väldigt god! Testat middagen en gång samt testat några andra rätter vid olika lunchtillfällen - inte lika imponerande tyvärr och betyget blir därför... Visa hela »

14 feb 2021

Maten här är bra, inredningen trivsam (lite mer charm en trappa upp), dryckesmenyn är ok även om vinerna inte är jättespännande. Rimligt prissatt. Servicen vänlig, men ibland lite trögt vid ankomst o avgång.

24 apr 2021

Var där med en vän på en avslappnad middag. Maten var absolut bra, mycket att välja mellan på menyn och smakerna var fenomenala. Däremot var servicen lite trött, inte så trevlig utan mer tråkig och trött.

3 jun 2015

Alltid lika roligt att äta här. Avsmakningsmenyn är verkligen prisvärd och lokalen superfin. Maten är nästan alltid väldigt spännande.

10 dec 2020

Kunde inte skrivit det bättre än signaturen ’Ben’ nedan. Håller med fullständigt:

Blev fruktansvärt dyrt då avsmakningsrätterna var bokstavligen 2 tuggor stora. Testade 6 såna rätter, 3 av de var smaklösa, 3 av de smakar illa. Visa hela »

16 dec 2016

Blev fruktansvärt dyrt då avsmakningsrätterna var bokstavligen 2 tuggor stora. Testade 6 såna rätter, 3 av de var smaklösa, 3 av de smakar illa. Alla kötträtter var sega. Gick därifrån mycket fattigare och fortfarande hungriga.

10 jul 2018

Vi beställde knaperstekt ankbröst, det var dock nåt frö som ströddes på och knaprade, själva ankbrösten var inte knapperstekt. Nudelsoppa med högrev var verkligen massor med nudlar och man hittade tre-fyra små bitar av högrev. Ingen grö... Visa hela »

21 nov 2018

Bästa avsmakningsmenyn - himmelsk! Generöst vinpaket. Mycket trevlig o diskret personal. Acceptabel ljudnivå, vilket numera är näst intill omöjligt att hitta i Stockholm! Vem vill äta ute utan att kunna föra en normal konversation? Bästa restaurangbesö... Visa hela »

15 aug 2020

Helt ok mat, för små portioner på avsmakningsmenyn dock.

7 jun 2019

God mat och trevlig personal man blir aldrig besviken.

26 apr 2017

Trevlig, prisvärd bättre lunchställe.

Listad i: Affärslunch-City
10 mar 2019

Jättegod mat och väldigt trevlig personal! Kommer garanterat tillbaka.

6 feb 2022

5 feb 2022

Sida 1 av 2

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.