Stockholm Krogbolag utökar familjen med Haga Bottega

I Stockholm krogbolag ingår sedan tidigare restaurangerna Tennstopet, Kommendören och Vassa Eggen Steakhouse. Under 2017 utökade de sitt stall av framgångsrika restauranger, först ut den karaktäristiska restaurangen Tako som öppnade i oktober, följt av senaste tillskottet Haga Bottega.

Endast fem minuter från centrala Stockholm, ett stenkast från Hagaparken, hägrar Lite Hotel Carolina Tower med restaurang Haga Bottega på första plan. Hotellet består av sexton våningar, 221 rum, relaxavdelning, skybar och gym. Tillsammans erbjuder Haga Bottega och Carolina Tower ett helhetskoncept med inspirerande miljö där allt finns under samma tak. Restaurangen bjuder in till frukost, lunch, mingel, fest, afterwork och middag.

Bakom koncernen står Kristofer Sandström och Christian Olsson, och även vid detta projekt likt med Vassa Eggen och Tako går Niklas Odin in som en självklar pelare och delägare. Bicky Chakraborty, VD och grundare av Elite Hotel, kom med frågan om de ville skapa ytterligare ett restaurangkoncept, denna gång i deras nya storsatsning Carolina Tower.

- Denna restaurang ligger i ett nytt område där vi har stora visioner, fokus ligger på att samla större sällskap och vi har verkligen lagt ner extra mycket kärlek på våra luncher, säger Christian Olsson.

Lunchen plockar man själv från den italienska buffén i hjärtat av matsalen, där fokus ligger på medelhavsmat med fräschör. Matiga sallader, röror och antipasto-rätter gjorda på grönt efter säsong varvas med kvalitativa råvaror som härleds till Italien och Medelhavet. På kvällen erbjuds en levande à la carte-meny som varierar efter säsong, med förrätt, varmrätt och dessert.

Fokus ligger på att skapa en atmosfär där konstellationer av vänner, familj och kollegor möts runt matbordet och gärna delar på maten - på äkta italienskt vis.

- Vi älskar Italien för den familjära kulturen och det gemensamma sättet man äter på. Att italienarna håller sina rätter varmt om hjärtat är något vi tagit fasta på och vår kärlek till maten kommer att spegla det vi serverar.