Stockholms Bränneri växlar upp – öppnar bar och kök

Stockholms Bränneri växlar upp – öppnar bar och kök

Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup
Emmi Anderberg

Under 2016 öppnade Stockholms Bränneri i ett garage på Södermalm. Här var det gin, och inte öl, som skulle stå i fokus. I dagsläget säljs bränneriets gin på 13 marknader världen över, men nu ska produktionen utökas för att möta efterfrågan. Snart kommer de även att öppna upp en egen bar och restaurang i lokalen.

Det är dags för gin-företaget Stockholms Bränneri att ta nästa steg. Sedan tidigare har de haft destillationspannan Fåfängan, som har en kapacitet om 350 liter. Nu kompletteras denna med en helt ny panna som rymmer 1200 liter.

– Vi är så glada och spända över vårt tillskott. I år har det varit svårt att säga ja till nya förfrågningar både i Sverige och utomlands då vår kapacitet har satt begränsningar. Nu kommer vi återigen aktivt kunna arbeta med nya kunder och projekt, säger Calle Wikner, en av ägarna, i ett pressmeddelande.

I lokalen på Folkungagatan händer det även andra grejer. Inom kort kommer Stockholms Bränneri att öppna en egen bar och restaurang. Här vill man skapa en mötesplats kring småskalig produktion av dryck. Det kommer att hållas provsmakningsbesök, men också barkvällar och cocktailevents.

Hittills har Stockholms Bränneri tagit fram gin ihop med ställen som Tjoget, Folii, Oaxen och Bar Agrikultur.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.