Stockholms Bränneri växlar upp – öppnar bar och kök

Under 2016 öppnade Stockholms Bränneri i ett garage på Södermalm. Här var det gin, och inte öl, som skulle stå i fokus. I dagsläget säljs bränneriets gin på 13 marknader världen över, men nu ska produktionen utökas för att möta efterfrågan. Snart kommer de även att öppna upp en egen bar och restaurang i lokalen.

Det är dags för gin-företaget Stockholms Bränneri att ta nästa steg. Sedan tidigare har de haft destillationspannan Fåfängan, som har en kapacitet om 350 liter. Nu kompletteras denna med en helt ny panna som rymmer 1200 liter.

– Vi är så glada och spända över vårt tillskott. I år har det varit svårt att säga ja till nya förfrågningar både i Sverige och utomlands då vår kapacitet har satt begränsningar. Nu kommer vi återigen aktivt kunna arbeta med nya kunder och projekt, säger Calle Wikner, en av ägarna, i ett pressmeddelande.

I lokalen på Folkungagatan händer det även andra grejer. Inom kort kommer Stockholms Bränneri att öppna en egen bar och restaurang. Här vill man skapa en mötesplats kring småskalig produktion av dryck. Det kommer att hållas provsmakningsbesök, men också barkvällar och cocktailevents.

Hittills har Stockholms Bränneri tagit fram gin ihop med ställen som Tjoget, Folii, Oaxen och Bar Agrikultur.