Stureplansgruppen öppnar hotell vid Nybroviken

Den 22 augusti slår Stureplansgruppen upp portarna till Bank Hotel, ett boutiquehotell beläget på en av Stockholms bästa adresser strax intill Nybroviken. Här finns förutom 115 hotellrum och lyxiga sviter flera restauranger och barer öppet från morgon till kväll, endast ett stenkast från stadens shopping- och nöjeskvarter. Här fokuserar man på personlig och skräddarsydd service och hotellets ambition är att vara en självklar mötesplats för såväl lokalbor som internationella gäster.

Hotellet ansluter sig till Arsenalgatan på Blasieholmen, och blir granne med bland annat Bukowskis och Bistro Arsenalen. Byggnaden är från år 1910 och var ursprungligen en bank, beläget på en lugn och trivsam gågata ett stenkast från restauranger och butiker. Efter omfattande ombyggnationer har man renoverat byggnaden men tagit till vara på dess ursprung genom att återskapa orginaldetaljer som nu presenteras på ett nytt unikt sätt. Ett projekt som arkitekterna Jonathan Söderblom och Peter Ågren från Millimeter Arkitekter står bakom.

- Detta är min vision av ett exklusivt boutiquehotell. Ett hotell som står sig väl i konkurrens med tophotellen i London, Paris och New York, säger Vimal Kovac, VD och huvudägare för Stureplansgruppen.

Bank Hotel har sju våningar och 115 hotellrum i storleken 19-91 kvm samt åtta sviter varav den största har en yta på 185 kvm med kungsterrass där du kan blicka ut över staden. Rummen är inredda av stylisterna Lo Bjurulf och Ida Lauga som använt sig av material och design som går i linje med hela hotellet och dess historia. Konst ligger även Bank Hotel varmt om hjärtat, runt om i hela byggnaden hittar du omsorgsfullt utvalda verk sammanställt av CF Hill. Dessutom har hotellet ett samarbete med Vinge och dess gedigna konstsamling, samt Young Art som arbetar med att lyfta morgondagens stjärnor. På ett av hotellets nedre våningar hittar du även ”Bank Vault”, deras konsthall där det under speciella tillfällen hålls konstutställningar.

I entrén på Bank Hotel möts man av en lobby och reception, innan man kommer till hjärtat av hotellet; Bonnie's. Bonnie's är hotellets största samlingspunkt och huvudrestaurang som drivs av restaurangchefen Carolina Westerlund, en veteran inom branschen som senaste kommer från Nosh and Chow. Hon är i gott sällskap av sin kollega Fredrik Horn, som kommer närmst från Oaxen Krog och Frantzén. Här serveras frukost, lunch och middag för såväl hotellgäster som lokalbor. Med utsikt mot gatan ligger hotellets exklusiva bar Papillion, med elegant inredning och en intim känsla inspirerat av bankdirektörens eget kontor. I denna klassiska och sofistikerade lounge serveras cocktails i samma stuk. Deras andra bar, Sophie's Bar, är en all-day-lounge och ett modernare alternativ där hotellgäster och stockholmare kan bli serverade enklare mat, dryck och snacks.

Hotelldirektör är Patrik Tuomisto som kommer med internationell erfarenhet från branschen med ett flertal ledande positioner från framgångsrika hotell.

- Att få vara en del av öppningen på Bank Hotel är en dröm för mig. Bank Hotel utmärker sig, det är en mötesplats som erbjuder en unik atmosfär och upplevelse för både hotellgäster och stockholmare. Jag tillsammans med teamet ser fram emot att få spela en nyckelroll i att sätta Bank Hotel på stockholms hotellkarta, säger Patrik.

Hotellet får även ett gym på nedre plan.

Bank Hotel öppnar den 22 augusti och är öppet för bokningar, läs mer här.