Sven-Harrys konstmuseum öppnar matcaféet Guld

Sven-Harrys konstmuseum som du hittar mitt i Vasaparken är inte längre bara en arena för konst och design, nu vill man även locka mat- och kaffeentusiaster till det exeptionellt härliga läget i Vasastan när man öppnar matcaféet Guld Kaffe & Kök.

I den iögonfallande byggnaden med guldfasad huserar från och med mars matcaféet Guld Kaffe & kök som drivs av paret och Vasastansborna Joanna och Kalle Andersson. Guld ska vara en självklar mötesplats för boende och yrkesverksamma i Vasastan, såväl som besökare till museet.

– Det är en fantastiskt vacker miljö med ett bra läge att driva café i. Huset i sig är ju en destination på grund av dess exceptionella arkitektur och är en varierande och spännande miljö för oss som samarbetar så tätt med museet. Tillsammans med Sven-Harrys konstmuseum ser vi fram emot att få förena konst med mat och dryck och med det skapa spännande möten, berättar Joanna Andersson.

Med utsikt över Vasaparken ska Guld vara en plats man kan gå till för frukost, lunch, fika, middag och after work. Fokus här ligger på kaffe och mat. Menyn består av lättare varmrätter, välfyllda bowls och en ambitiös frukost som ger en bra start på dagen. I espressokvarnen återfinns främst brasilianska bönor, men du hittar även ett varierat utbud, som deras specialkaffe som är rostat av Morgon Coffee Roasters i Göteborg.

– Guld är ett perfekt val vare sig du vill ta en kaffe, köpa med take away, äta något gott, vällagat eller bara komma in för ett glas vin i en avslappnad miljö. Just nu hämtar vi inspiration från mellanöstern med dess spännande kryddblandningar. Vi gillar när det är lite drag i maten och söker oss ofta utanför landets gränser. Till våren kommer vi dessutom erbjuda en à la carte-frukost vilket vi ser mycket fram emot, berättar Kalle Andersson.

Till våren öppnar de dessutom en uteservering med ytterligare 80 platser som bjuder in till en somrig frukost såväl som sköna sommarkvällar. Hit kan även den som vill diskutera de aktuella utställningarna på Sven-Harrys konstmuseum gå, vilket gör det till en alldeles utmärkt destination för att kombinera vistelsen med ett besök hos Guld för god mat och dryck.

– Vi är så entusiastiska över att Guld har flyttat in i huset. En avslappnad mötesplats, i en inspirerande miljö. Precis det vi vill att hela huset ska vara. Vi hoppas att fler hittar till vår nya oas, vare sig det är frukostmöte med kollegan, spontan lunchdate eller för att fira in helgen med kompisgänget, berättar Dragana Kusoffsky Maksimović, VD på Sven-Harrys konstmuseum.

Joanna och Kalle Andersson driver bland annat Café Blom Moderna Museet och är medgrundare till Michelinrestaurangen Sushi Sho. På Guld samarbetar de med Cymon Reid som har många års erfarenhet från kaffescenen, från bland annat Snickarbacken 7 och Gast.