Sydeuropeisk bistro ska förnya Kungsholmen

Nu öppnar folket från Pastis en kontinental krog mitt på Kungsholmstorg. Det blir mat, drinkar och vin i stimmigaste bistromiljö. "Vi är ganska osvenska av oss, man ska få känslan av att vara utomlands", säger Christopher Gustavsson, köksmästare på Styrelsen.

I fokus för nyöppnade Styrelsen står vällagad mat till rimliga priser, men även cocktails och vin. Tanken är att erbjuda en avslappnad och modern sydeuropeisk bistro där det ska finnas något för alla.

- Vi är väldigt opretentiösa, men vi vill ändå att allt ska vara jävligt bra. Med det sagt så siktar vi inte på någon Michelin-krog, bara en trevlig kvartersbistro där man ska kunna dricka och äta en bit mat i baren utan att känna sig rånad, berättar Christopher.

Han och restaurangchefen Johan de Mander drev tidigare Pastis i Gamla Stan, och kärleken till Frankrike lever kvar. Dock har vinutbudet breddats med etiketter från Italien, Spanien och USA. I cocktailbaren står bartendern Anders "Hoffa" Sundberg från bland andra Prinsen och Gondolen och det blir dessutom rikligt med barsnacks såsom paté och hemmagjorda chips med tryffelaioli.

Hur ser ni på barhänget i området?
- Vi älskar mat, vin och drinkar och tycker inte att en restaurang är komplett utan en cocktailbar. Vi vill förnya Kungsholmen och ser en väldigt stor potential här.

Namnet Styrelsen anspelar på de gamla direktörerna som kvarterets gator har fått sina namn efter, och som tillsammans bildar just en styrelse, men också en vilja att styra och vägleda gästen.

Dold gårdspärla
Lagom till sommaren öppnar även restaurangens innergård, som kommer att hålla igång fram till 23 med såväl loungeavdelning som bordsservering för upp till 50 personer. En för stadsdelen unik uteservering.

- Det är som en oas, det finns inget liknande på Kungsholmen. Vi är väldigt glada över att ha fått den här chansen, säger Christoffer.

Inledningsvis kommer uteserveringen att vara öppen tisdagar till lördagar.

Foto: Nicolina Knapp

Mer information: Styrelsen Bar & Bistro