Prinsen

3,7
13 betyg
$$$$
Restaurang
Prinsen
3,7
13 betyg

Prinsen är en riktig klassiker som har funnits sedan 1897 och är lika populär än idag. Här hittar du anrik miljö med patina, bistromenyer och champagne i en kombination som tilltalar både kulturarbetare och affärsfolk.

Som en av stans riktiga kroginstitutioner lockar Prinsen en blandad skara gäster till Mäster Samuelsgatan precis intill Biblioteksgatan. Restaurangen går i klassisk bistrostil och interiören är välbevarad. Här samsas mönstrat golv, läderklädda soffor, vita dukar, enkla stolar och mängder av tavlor och fotografier på väggarna. Att Prinsen länge har varit ett stammistätt tillhåll för konstnärer och författare är ingen hemlighet, sällskapsmenyerna är till och med döpta efter skribenter och poeter, men hit kommer du oavsett om du är kulturperson, finansvalp eller ute med vännerna och äter.

Prinsen serverar både lunch och middag, och på den svensk-franska menyn ryms allt från toast skagen till fiskgryta, wallenbergare, köttbullar och cajunsallad. Men också många ordentliga kött- och fiskrätter i slow food-format.

Framåt kvällen övergår lunchens lite mer affärsinriktade prägel i stimmig stämning och hög mingelfaktor. Kombinera maten med en cocktail eller ett glas champagne, eller besök den Hemingway-inspirerade cocktailbaren Bar Prinsen i den nedre matsalen.

Restaurangen drivs av PDF Brasserie Group, där bland andra grannen Wienercaféet Anno 1904 och Il Tempo ingår. Klicka här för att se samtliga krogar.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,7
13

Recensioner av Prinsen

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Väldigt klassisk och mysig restaurang. Den gamla själen sitter i väggarna och det känns som att du glömmer allt utanför och förflyttats till Paris och inte har nån tid att passa, eller iaf för oss. Jag var här på söndagslunch, som rå...

Är man sugen på lite finare husmanskost så är Prinsen ett utmärkt alternativ! Köttbullarna är grymma, super goda. Så bra ställe att spana på folk på deras uteservering😍 Ett glas eller två en fin höst dag på Prinsen tackar j...

Jag har ätit lunch här och tyckte det var väldigt gott! Dock var det nog en av de dyraste luncherna jag ätit, jag kan tycka priset var lite i överkant! Vi behövde även betala extra för att hänga in våra jackor och vi blev informerade om denna kostna...

Gillar anrika Prinsen skarpt!
Älskar inredning, herren i garderoben som när jag är där alltid är samma... Högst oklart om det är ren tur eller ett Enmans-jobb men bra surr är det iaf!
Servisen är bra, inte den bästa men garderoben väger...

God mat och trevlig miljö, men tyvärr en servitör som var både glömsk och okunnig.
Hummersoppan var jättegod, men tyvärr fick vi inget vin (Chardonnay) och fick äta förrätten utan vinet vi beställt. Till varmrätten frågade servi...

Listad i: Restauranger

Var här och åt lunch och även om det var väldigt trevlig och mysigt så blir det inte mer än en trea.

Det här gamla klassiska krogen är precis det man tror att det ska vara. Inredning i gammal stil, lite mörkt murrigt, mysiga bås i samma...

Denna legend är ett 100% kort på Stureplan med underbar mat och en historia som få restauranger i Stockholm kan skryta med en intakt miljö som lever vidare.

Det här fina och anrika stället bör man verkligen inte missa.

Var här för första gången i vintras, och blev överförtjust. Så fantastiskt mycket fina detaljer i både inredning och på menyn. Jag och mitt sällskap valde fisk,...

Älskar inredningen och stämningen! Men sist kändes det tyvärr som att de bytt ägare till några som inte känner mattraditionen. Maten var kall och tråkig och det kändes som att vi betalade för gamla segrar snarare än för vad de erbjuder idag.

Lätt Stockholms bästa husmanskost. Lika bra på lunchen som på middagen. Dyrare än andra klassiska ställen, men det är också snäppet bättre.

Utan tvekan stans bästa husmanskost. Vet ingen restaurang som kan leverera en bättre Biff Rydberg.

Köttbullar eller Biff Rydberg är ett måste!

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,7
13

Representerar du Prinsen?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Prinsen?

På Prinsen serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Franskt
  • Skandinaviskt
  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Prinsen?

Prinsen ligger i prisklassen Hög ($$$$).

Vilken typ av stämning är det på Prinsen?

Vi skulle beskriva stämningen på Prinsen som mysig och lite lugnare.

Har Prinsen uteservering?

Ja, Prinsen har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Är det dyrt att äta på Prinsen?

Prinsen ligger i den högsta prisklassen, så som besökare kan förvänta sig att betala mer än på de flesta andra restauranger.

Var ligger Prinsen?

Prinsen ligger på Mäster Samuelsgatan 4, 111 44, City, Östermalm, Norrmalm. I närheten ligger Berzelii park, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Östermalmstorg (ca 100m).