Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Prinsen

3,7
10 betyg
Redigera Prinsen

Prinsen är en riktig klassiker som har funnits sedan 1897 och är lika populär än idag. Här hittar du anrik miljö med patina, bistromenyer och champagne i en kombination som tilltalar både kulturarbetare och affärsfolk.

Som en av stans riktiga kroginstitutioner lockar Prinsen en blandad skara gäster till Mäster Samuelsgatan precis intill Biblioteksgatan. Restaurangen går i klassisk bistrostil och interiören är välbevarad. Här samsas mönstrat golv, läderklädda soffor, vita dukar, enkla stolar och mängder av tavlor och fotografier på väggarna. Att Prinsen länge har varit ett stammistätt tillhåll för konstnärer och författare är ingen hemlighet, sällskapsmenyerna är till och med döpta efter skribenter och poeter, men hit kommer du oavsett om du är kulturperson, finansvalp eller ute med vännerna och äter.

Prinsen serverar både lunch och middag, och på den svensk-franska menyn ryms allt från toast skagen till fiskgryta, wallenbergare, köttbullar och cajunsallad. Men också många ordentliga kött- och fiskrätter i slow food-format.

Framåt kvällen övergår lunchens lite mer affärsinriktade prägel i stimmig stämning och hög mingelfaktor. Kombinera maten med en cocktail eller ett glas champagne, eller besök den Hemingway-inspirerade cocktailbaren Bar Prinsen i den nedre matsalen.

Restaurangen drivs av PDF Brasserie Group, där bland andra grannen Wienercaféet Anno 1904 och Il Tempo ingår. Klicka här för att se samtliga krogar.

Användarbilder på Prinsen Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Prinsen av Hanna H.
  • Bild från Prinsen av Hanna H.
  • Bild från Prinsen av Hanna H.
  • Bild från Prinsen av Hanna H.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
24 jan 2020

Gillar anrika Prinsen skarpt!
Älskar inredning, herren i garderoben som när jag är där alltid är samma... Högst oklart om det är ren tur eller ett Enmans-jobb men bra surr är det iaf!
Servisen är bra, inte den bästa men garderoben väger... Visa hela »

25 dec 2021

God mat och trevlig miljö, men tyvärr en servitör som var både glömsk och okunnig.
Hummersoppan var jättegod, men tyvärr fick vi inget vin (Chardonnay) och fick äta förrätten utan vinet vi beställt. Till varmrätten frågade servi... Visa hela »

Listad i: Restauranger
20 jan 2020

Var här och åt lunch och även om det var väldigt trevlig och mysigt så blir det inte mer än en trea.

Det här gamla klassiska krogen är precis det man tror att det ska vara. Inredning i gammal stil, lite mörkt murrigt, mysiga bås i samma... Visa hela »

24 apr 2022

Denna legend är ett 100% kort på Stureplan med underbar mat och en historia som få restauranger i Stockholm kan skryta med en intakt miljö som lever vidare.

2 jun 2015

Det här fina och anrika stället bör man verkligen inte missa.

Var här för första gången i vintras, och blev överförtjust. Så fantastiskt mycket fina detaljer i både inredning och på menyn. Jag och mitt sällskap valde fisk,... Visa hela »

10 sep 2019

Älskar inredningen och stämningen! Men sist kändes det tyvärr som att de bytt ägare till några som inte känner mattraditionen. Maten var kall och tråkig och det kändes som att vi betalade för gamla segrar snarare än för vad de erbjuder idag.

8 maj 2016

Lätt Stockholms bästa husmanskost. Lika bra på lunchen som på middagen. Dyrare än andra klassiska ställen, men det är också snäppet bättre.

3 jun 2015

Utan tvekan stans bästa husmanskost. Vet ingen restaurang som kan leverera en bättre Biff Rydberg.

10 dec 2019

Köttbullar eller Biff Rydberg är ett måste!

25 aug 2021

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.