Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Prinsen

5,0 • 3 recensioner
Prinsen

Prinsen är en riktig klassiker som har funnits sedan 1897 och är lika populär än idag. Här hittar du anrik miljö med patina, bistromenyer och champagne i en kombination som tilltalar både kulturarbetare och affärsfolk.

Som en av stans riktiga kroginstitutioner lockar Prinsen en blandad skara gäster till Mäster Samuelsgatan precis intill Biblioteksgatan. Restaurangen går i klassisk bistrostil och interiören är välbevarad. Här samsas mönstrat golv, läderklädda soffor, vita dukar, enkla stolar och mängder av tavlor och fotografier på väggarna. Att Prinsen länge har varit ett stammistätt tillhåll för konstnärer och författare är ingen hemlighet, sällskapsmenyerna är till och med döpta efter skribenter och poeter, men hit kommer du oavsett om du är kulturperson, finansvalp eller ute med vännerna och äter.

Prinsen serverar både lunch och middag, och på den svensk-franska menyn ryms allt från toast skagen till fiskgryta, wallenbergare, köttbullar och cajunsallad. Men också många ordentliga kött- och fiskrätter i slow food-format.

Framåt kvällen övergår lunchens lite mer affärsinriktade prägel i stimmig stämning och hög mingelfaktor. Kombinera maten med en cocktail eller ett glas champagne, eller besök den Hemingway-inspirerade cocktailbaren Bar Prinsen i den nedre matsalen.

Restaurangen drivs av PDF Brasserie Group, där bland andra grannen Wienercaféet Anno 1904 och Il Tempo ingår. Klicka här för att se samtliga krogar.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
3 jun 2015

Utan tvekan stans bästa husmanskost. Vet ingen restaurang som kan leverera en bättre Biff Rydberg.

2 jun 2015

Det här fina och anrika stället bör man verkligen inte missa.

Var här för första gången i vintras, och blev överförtjust. Så fantastiskt mycket fina detaljer i både inredning och på menyn. Jag och mitt sällskap valde fisk,... Visa hela »

8 maj 2016

Lätt Stockholms bästa husmanskost. Lika bra på lunchen som på middagen. Dyrare än andra klassiska ställen, men det är också snäppet bättre.