Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Icebar Stockholm by Icehotel

2,5
2 betyg
Redigera Icebar Stockholm by Icehotel

Drygt 100 mil söder om ishotellet i Jukkasjärvi har Stockholm sin egen lilla igloo, öppen året runt. Icebar är helt inredd med kristallklar is från Torneälven i Lappland, och även drinkglasen består av is. Hit hittar både stockholmare och turister för att känna den arktiska kylan, mitt i stan.

Icebar på Hotel C Stockholm består av hela 40 ton is och är världens första permanenta isbar. Den kyliga baren öppnades 2002 tillsammans med grundarna bakom Icehotel i Jukkasjärvi och sedan dess har man kunnat uppleva en bit av Torneälven i centrala Stockholm. Runt baren, helt skulpterad av naturis, serveras cocktails med nordiska smaker såsom hjortron, lingon och blåbär, både med och utan alkohol. Hit kan man ta med sig såväl vänner som barn för en unik upplevelse. Temperaturen i baren ligger på -5°C och varje besökare får låna en termo-cape och ett par handskar, både för att hålla sig varm och för att skydda isen mot kroppsvärme.

Varje år rivs Icebar ner och byggs upp igen med ett nytt tema. Bland annat har designen uppmärksammat svenska emigranter som tog sig till Amerika på 1800-talet, samt hyllat svenska uppfinningar. Baren byggs upp av iskonstnärer från berömda Icehotel, vilket även det återuppbyggs varje år. För den som vill testa isskulptering själv, går det dessutom bra att boka in som en aktivitet på hotellets terrass. Deltagarna får då skapa konstverk med isblock från Torneälven och tävla mot varandra i lag. Aktiviteten leds av en erfaren isskulptör.

Användarbilder på Icebar Stockholm by Icehotel Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Icebar Stockholm by Icehotel av Mythu L.
  • Bild från Icebar Stockholm by Icehotel av Mythu L.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
31 mar 2019 · Uppdaterad

En gång räcker! Har alltid varit nyfiken på hur denna upplevelse kommer att vara. I priset ingår en drink. Eller ska man kalla det för drink ens, de har en liten meny och så väljer man vad man vill ha. Man får ett isglas och så häller bartender... Visa hela »

22 maj 2015

Jag tror att du vill gå in här när du redan är lite berusad. Då kanske du inte kommer frysa så mycket. Det leder mig direkt in på nästa grej. Se till att ha riktiga skor och långbyxor. Tänker du på vem du ska ta med dig så är de... Visa hela »

Det finns recensioner som har filtrerats bort frÄn totalbetyget, dÄ de pÄ nÄgot sÀtt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

5 maj 2022

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Denna plats ser helt fantastisk ut! Det krävs en ganska cool kund (hehe) för att ha en så galen idé och faktiskt få det att fungera, men dessa killar n gals har dragit av det.