Vinfolket Scheelegatan

5,0
1 betyg
Redigera Vinfolket Scheelegatan

På Kungsholmstorg hittar du Vinfolket, en hemtrevlig vinbar och bistro med utvalda viner från olika producenter. Bortsett från att vara ett fysiskt vattenhål för vinälskare, med regelbundna vinprovningar, har Vinfolket även en vinbutik på nätet.

Bakom Vinfolket står Catarina Palo och Hans Johansson, som tidigare drev L'Enoteca i Malmö. Med Vinfolket vill de ge en upplevelse och erbjuda ovanligt bra viner till ovanligt bra priser. Passionen är stor; vinerna väljs ut från vinbönder som ägarna själva träffar, ofta lite mindre producenter. Men här ska man inte bara kunna dricka kvalitetsviner på glas och flaska, utan även guidas i att kombinera mat och dryck. Menyn består av plockmat, mellanrätter och huvudrätter som passar till vinerna och som är tänkta att man ska umgås kring.

Lokalen vid Kungsholmstorg är även den upplagd för umgänge. Här finns både långbord och mindre bord där man kan slå sig ner över ett glas vin och en bit mat, omgiven av välfyllda vinhyllor. Övervåningen, en etagevåning, är inredd som ett litet vardagsrum med fåtöljer och mönstrade tapeter och härifrån ser man ut över resten av lokalen. Vill man fördjupa sig extra i vinerna går det även att delta i Vinfolkets vinprovningar som arrangeras löpande med olika teman.

Vad som är lite speciellt för Vinfolket är att de också har en egen vinbutik på nätet där man kan beställa vinerna som de serverar.

Se även Vinfolket Drottninggatan

Användarbilder på Vinfolket Scheelegatan Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
8 apr 2021

Ett måste om du är på Kungsholmen. Kunnig personal, god mat och ett otroligt utbud av vin!

Så tycker pressen

3 av 5 · Allt om Stockholm · 2019-10-14

“Vinfolket är perfekt för alla oss som börjat gilla det där med tanniner och terroir men som, handen på hjärtat, fortfarande har en bit kvar tills vi kan skilja en spätburgunder från en fransk pinot noir.”