Vinfolket Drottninggatan

3,5
4 betyg
$$
Bar
Restaurang
Vinfolket
3,5
4 betyg

Vinfolket är, som namnet hintar om, en kombination av vinbar och bistro där man hittar utvalda viner från olika producenter. Precis som sin systerkrog på Kungsholmen är detta ett vattenhål för vinälskare där man inte bara kan dricka vin, utan också ta del av regelbundna vinprovningar. Vinfolket har även en vinbutik på nätet.

Bakom Vinfolket står Catarina Palo och Hans Johansson, tidigare ägare av L'Enoteca i Malmö. Vinfolket är deras dröm förverkligad, där de ger sina gäster en upplevelse och smaken av ovanligt bra viner till ovanligt bra priser. Passionen för denna druvdryck är stor, och kunskapen likaså. Varje vin väljs ut från vinbönder som de själva träffat och skapat relationer med, och ofta betyder detta att de handlar med små producenter.

Förutom att konsumera denna goda dryck – på glas eller flaska – har man även möjlighet att guidas genom smaker, och framförallt kombinationen mat och dryck. Matsedeln består av plockmat, mellanrätter och huvudrätter som passar till vinerna och som är tänkta att man ska umgås kring.

I lokalen på Drottninggatan kan man slå sig ner runt ett större bord, i soffan eller på uteserveringen – när temperaturen tillåter. Är man sugen på att utforska vinerna och ta del av något nytt ska man vända sig till personalen som hjälper till. 

Vill man fördjupa sig ännu mer i vinerna går det även att delta i Vinfolkets vinprovningar, som arrangeras löpande med olika teman, och inte att glömma är att Vinfolket huserar med sin egen vinbutik på nätet där man kan beställa vinerna som de även serverar på plats.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Vinfolket Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,5
4

Recensioner av Vinfolket

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Jättetrevligt ställe, mycket trevlig personal, medioker microuppvärmd mat.

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Ett äkta vinställe!
Precis vad Drottninggatan behöver.
Vilka viner!!

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,5
4

Representerar du Vinfolket Drottninggatan?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Vinfolket Drottninggatan?

Vi har klassificerat Vinfolket som:

  • Vinbar

Vad kostar det att äta på Vinfolket Drottninggatan?

Vinfolket Drottninggatan ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av mat serveras på Vinfolket Drottninggatan?

På Vinfolket Drottninggatan serveras bland annat:

  • Medelhavet
  • Europeiskt

Har Vinfolket Drottninggatan uteservering?

Ja, Vinfolket Drottninggatan har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger Vinfolket Drottninggatan?

Vinfolket Drottninggatan ligger på Drottninggatan 73, 11136, City, Vasastan, Norrmalm. I närheten ligger Hötorget. Närmsta tunnelbana är Hötorget (ca 300m).