Vinfolket Drottninggatan

3,5
2 betyg
Redigera Vinfolket Drottninggatan

Vinfolket är, som namnet hintar om, en kombination av vinbar och bistro där man hittar utvalda viner från olika producenter. Precis som sin systerkrog på Kungsholmen är detta ett vattenhål för vinälskare där man inte bara kan dricka vin, utan också ta del av regelbundna vinprovningar. Vinfolket har även en vinbutik på nätet.

Bakom Vinfolket står Catarina Palo och Hans Johansson, tidigare ägare av L'Enoteca i Malmö. Vinfolket är deras dröm förverkligad, där de ger sina gäster en upplevelse och smaken av ovanligt bra viner till ovanligt bra priser. Passionen för denna druvdryck är stor, och kunskapen likaså. Varje vin väljs ut från vinbönder som de själva träffat och skapat relationer med, och ofta betyder detta att de handlar med små producenter.

Förutom att konsumera denna goda dryck – på glas eller flaska – har man även möjlighet att guidas genom smaker, och framförallt kombinationen mat och dryck. Matsedeln består av plockmat, mellanrätter och huvudrätter som passar till vinerna och som är tänkta att man ska umgås kring.

I lokalen på Drottninggatan kan man slå sig ner runt ett större bord, i soffan eller på uteserveringen – när temperaturen tillåter. Är man sugen på att utforska vinerna och ta del av något nytt ska man vända sig till personalen som hjälper till. 

Vill man fördjupa sig ännu mer i vinerna går det även att delta i Vinfolkets vinprovningar, som arrangeras löpande med olika teman, och inte att glömma är att Vinfolket huserar med sin egen vinbutik på nätet där man kan beställa vinerna som de även serverar på plats.

Se även Vinfolket Scheelegatan

Användarbilder på Vinfolket Drottninggatan Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
18 jan 2023

Jättetrevligt ställe, mycket trevlig personal, medioker microuppvärmd mat.

8 jul 2022

Ett äkta vinställe!
Precis vad Drottninggatan behöver.
Vilka viner!!