Ekologiskt och nytänkande är några av ingredienserna som utmärker mysiga klassikern Bageriet Bullerboden på Kungsholmen. En perfekt avstickare efter en promenad längs Norr Mälarstrand eller på vägen till jobbet, fylld av färska bakverk, goda luncher och franska influenser.
Bageriet Bullerboden är en äkta klassiker; fiket har legat på Kungsholmen sedan 1920-talet och drivs idag av det krogerfarna paret Per och Maria Ekberg (Per kammade hem titeln som Årets kock 1992). Många originaldetaljer är bevarade och tanken är att ge känslan av ett äkta hembageri, men här mixas det bevarade även med nytänk, ekologiskt och säsongsanpassat. Paret odlar till och med flera av råvarorna i sin egen trädgård. Resultatet är en modern mix av surdeg, bullar, energibollar, semlor och andra frestelser som alltid ska kännas fräscha.
Till lunch dyker matiga soppor, fisk, lantbröd, kyckling, skinkor och ostar upp, och med menyn som byts ut varje vecka finns det alltid utrymme för nya smaker. Att lunchen är en populär historia bevisar inte minst lokalens platser som lätt tar slut under lunchtimmarna, men under sommarhalvåret drygas de ut med uteserveringen där det finns gott om tid för en stund i solen. Hemlagade smörgåsar gjorda på fint bröd serveras även till frukosten som kommer med fina uppläggningar och gedigna pålägg. Med kaffet från leverantören Johan & Nyström och kanske en skål med yoghurt och müsli har du hela morgonpaketet i handen. Hemlagat, närproducerat och allt annat än delicatobollen från den stora kafékedjan; med andra ord ett tvättäkta litet fik bland Kungsholmens kafévänliga kvarter.