Bästa frukosten på Kungsholmen

Bästa frukosten på Kungsholmen

Få vardagsnöjen slår en frukost på stan, och på Kungsholmen behöver du dessutom inte gå långt för att hitta ett skönt ställe att inleda morgonen på. Stadsdelen ruvar numera på mängder av caféer som serverar allt från kaffe och macka på språng till maffiga bufféer och nyttiga frukostpaket för den som vill stå sig fram till lunch. För att du inte ska gå miste om dagens viktigaste måltid guidar vi här till Kungsholmens bästa frukost.

Innehållsförteckning
 1. Kungsholmens bästa frukostställen
  1. Petite France – Petit déjeuner
  2. Systrarna Frö – Hälso-oas nära Fridhemsplan
  3. Fabrique – Hett stenugnsbageri med goda morgonfrallor
  4. Il Caffè – Populärt stammisfik
  5. Bageriet Bulleboden – Genuin känsla
  6. Greasy Spoon – Populärt koncept
  7. Grain Café – God grötfrukost
  8. Pesso – Frulle vid Fridhemsplan
  9. Wilmer – Frukostfik med vardagsrumskänsla
  10. Happy Atelier – Glutenfri start på dagen
  11. By: fiket – Råvaror från Sveriges bönder
  12. MAHA Food – En hälsosam start på dagen
  13. Poli Caffè – Kaffemagi på stående fot

Kungsholmens bästa frukostställen

Petite France

Petit déjeuner

Det kända surdegsbageriet är ett obligatoriskt stopp för frankofiler och folk från hela stan. Här finns flera olika frukostpaket att välja mellan och en hel del serveras hela dagen. Vill du vakna upp som i Frankrike så har du kommit helt rätt.

Systrarna Frö

Hälso-oas nära Fridhemsplan

Mysiga matcaféet Systrarna Frö på Kronobergsgatan serverar hälsosamma frukost- och lunchalternativ med moderna influenser. Inled dagen med till exempel gröt, chiapudding eller en smörgås gjord på nybakat frukostbröd. Juicer och smoothies serveras också.

Fabrique Fridhemsplan Fabrique Scheelegatan
Fabrique Fridhemsplan
fabrique.se
Fabrique Scheelegatan
fabrique.se
Fabrique Fridhemsplan Fabrique Scheelegatan

Hett stenugnsbageri med goda morgonfrallor

Fabrique har blivit ett av stockholmarnas mesta favoritbagerier, och på morgnarna är det rykande åtgång på frukostfrallorna. Kombinera med en kaffe samtidigt som du plockar upp ett färskt surdegsbröd att ta med hem.

 • Drottningholmsvägen 18, Kungsholmen Scheelegatan 6, Kungsholmen
  Fabrique Fridhemsplan
  Drottningholmsvägen 18, Kungsholmen
  Fabrique Scheelegatan
  Scheelegatan 6, Kungsholmen
 • Fabrique Fridhemsplan
  fabrique.se
  Fabrique Scheelegatan
  fabrique.se
  Fabrique Fridhemsplan
  08-654 77 00
  Fabrique Scheelegatan
  08-650 02 25
 • Fabrique Fridhemsplan Fabrique Scheelegatan

Il Caffè

Hemsida

Populärt stammisfik

Trendiga stammishaket Il Caffè har länge lockat morgongäster som gärna tar det lugnt med tidning, kaffe och macka. Här är det även populärt att sitta och jobba eller bara slösurfa på datorn, men kom ihåg att det lätt kan bli trångt, så kom i tid om du vill ha din favoritplats.

Bageriet Bulleboden

Genuin känsla

Hos detta genuina bageri och café nära Norr Mälarstrand stannar många till för att förse sig med frukost och morgonkaffe. Här kan du plocka upp din frukost på vägen eller stanna kvar och slå dig ner i den gemytliga lokalen.

Greasy Spoon

Populärt koncept

Greasy Spoon har blivit omåttligt populära för sitt trendiga frukost- och brunchkoncept. Här hittar du frukosträtter som granola bowl, smashed avocado, eggs benedict och bananbröd. Sedan starten på Södermalm har de öppnat flera filialer, varav den senaste på Kungsholmen.

Grain Café

God grötfrukost

Här specialiserar man sig på havregrynsgröt med lite roligare toppings, som kompott, granola, bär eller frukt. Gröten kokas i mandelmjölk och kan även bytas ut mot yoghurt eller chiapudding. Skulle du tröttna på att äta ur skål serveras även mackor och annat gott som förgyller morgonstunden.

Pesso

Frulle vid Fridhemsplan

Ett omtyckt bageri och café där man både kan handla med sig och äta godsaker på plats. Bagarna är här redan från 05 på morgonen och från 07 kan man få frukost i form av kaffe, smörgåsar och färska smoothies.

Wilmer

Frukostfik med vardagsrumskänsla

Detta hemtrevliga café ligger i lugna kvarter på Kungsholmen. Här hittar du en generös frukostmeny bestående av bland annat frukostmackor, yoghurt, gröt, färskpressad juice och smoothies. För dig som är fikasugen finns till exempel hembakade kakor, bullar och rawfood-bullar.

Happy Atelier

Glutenfri start på dagen

Hemtrevliga Happy Atelier på Hantverkargatan på Kungsholmen är ett gluten- och laktosfritt bageri och konditori som bland annat serverar matiga mackor och kaffe, perfekt att starta dagen med.

By: fiket

Hemsida

Råvaror från Sveriges bönder

By: fiket nära Lindhagen serverar fika och mat på råvaror från svenska bönder. Här kan du inleda dagen med bland annat surdegsfralla, smoothie, yoghurt med deras egen granola eller "övernattad gröt" med topping.

MAHA Food

En hälsosam start på dagen

MAHA Food är perfekt för dig som vill ge dagen en både god och hälsosam start. Här hittar du nyttig snabbmat i form av olika bowls, smoothiebowls och smoothies – allt tillagat på färska, lokala råvaror. Det går lika bra att köpa med sig till mötet, som att sitta kvar och njuta på plats.

Poli Caffè

Kaffemagi på stående fot

Missa för all del inte att vakna upp på den här genuint italienska kaffebaren i närheten av Fridhemsplan. Vissa menar att Poli Caffè faktiskt gör stans bästa espresso, och för den som är hungrig går kaffet givetvis att kombinera med både italienska mackor och bakverk samt juice på det.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;