Bästa caféerna på Kungsholmen

Bästa caféerna på Kungsholmen

Förutom stadshuset, rådhuset och polishuset består Kungsholmen av små pittoreska butiker, barer och restauranger som framförallt är välbesökta av lokalbor. Kungsholmen är ett stort bostadsområde med många vackra parker och nära till vattnet, var du än befinner dig. Här kommer man undan storstadspulsen och folkmassorna i city, men på de populära haken är det ofta fullt av människor. Denna stadsdel är en sådan som måste upptäckas, vi har börjat med att hitta Kungsholmens bästa caféer.

Innehållsförteckning
 1. Kungsholmens bästa caféer
  1. Bageriet Bulleboden – Traditionellt
  2. Café Frankfurt – Kombinerat café och vinbar
  3. Petite France – Ett litet Frankrike
  4. Systrarna Frö – Hemlagat och hembakat
  5. Johan & Nyström – Lugnt och arbetsvänligt
  6. Haga Tårtcompani & Bageri – Konditori och café i ett
  7. Thelins – Klassiskt café
  8. By: fiket – Böndernas café
  9. Happy Atelier – Fritt från gluten och laktos
  10. Il Caffè – Kaffe och wifi
  11. Wilmer – Smultronställe
  12. Poli Caffè – Äkta italienskt

Kungsholmens bästa caféer

Bageriet Bulleboden

Traditionellt

Något undangömt en halv trappa ner hittar du Bulleboden, ett café som funnits på Kungsholmen sedan 1920-talet. Här har man bevarat känslan av ett traditionellt bageri, med surdegsbullar och småkakor i en mysig, avskalad miljö som passar lika bra för snabbfika som för den som vill stanna länge. Här erbjuder man även olika frukostpaket och lunch varje dag.

Café Frankfurt – Caféer på Kungsholmen
Café Frankfurt
Café Frankfurt – Caféer på Kungsholmen
Café Frankfurt
Café Frankfurt – Caféer på Kungsholmen
Café Frankfurt
Café Frankfurt – Caféer på Kungsholmen
Café Frankfurt
Café Frankfurt – Caféer på Kungsholmen
Café Frankfurt
Café Frankfurt – Caféer på Kungsholmen
Café Frankfurt
Café Frankfurt – Caféer på Kungsholmen
Café Frankfurt
Café Frankfurt – Caféer på Kungsholmen
Café Frankfurt

Café Frankfurt

Kombinerat café och vinbar

Café Frankfurt har flera strängar på sin lyra – hit kan du komma för både lunch och naturvin. Specialiteten är  surdegsbagels i Montréalstil, som de fyller med både traditionella tillbehör, som lax och färskost, och nytänkande sådana.

Petite France

Ett litet Frankrike

På Petite France är det så franskt att till och med personalen är fransktalande. Här finns små bakverk, sallader, smörgåsar, varmrätter och kaffe. Runt lunch kan man förvänta sig mycket folk och på sommaren trängs lokalborna på uteserveringen. På vardagarna serveras frukost och varje helg bjuder man in till en gedigen à la carte-brunch.

Systrarna Frö

Hemlagat och hembakat

Bland verkstäderna nära Fridhemsplan finns detta mysiga lilla matcafé som serverar frukost, lunch och fika. Systrarna Frö erbjuder bland annat hemlagat och hembakat med stort fokus på grönt och hälsosamt. Är du sugen på kaffe och typiska bakverk hittar du även det här. Man erbjuder också catering till bland annat mingel, företagsmöten och event.

Johan & Nyström

Hemsida

Lugnt och arbetsvänligt

Johan & Nyström på Hantverkargatan är framförallt en plats för den som söker lugn och ro, som vill sitta länge eller söker en portabel arbetsplats. Här fokuserar man framförallt på att leverera gott kaffe till sina kunder, men frallor och en och annan bulle finns också i utbudet.

Haga Tårtcompani & Bageri

Konditori och café i ett

Likt sina syskon på Södermalm och i Vasastan serveras här ambitiösa bakverk, hemlagade maträtter och välgjort kaffe. Hit kommer såväl studenter som kompisgäng och familjer som vill få en genuin caféupplevelse. Haga Tårtkompani och Bageri specialiserar sig på tårtor, surdegsbröd och bullar – traditionella som moderna.

Thelins

Klassiskt café

Ett av Thelins caféer hittar du strax intill Fridhemsplan, precis vid korsningen Sankt Eriksgatan/Fleminggatan. Här kan du enkelt droppa in för frukost, lunch och lättare måltider. På menyn finns allt från tårtor och bakelser till sallader och varmrätter.

By: fiket

Hemsida

Böndernas café

Detta café drivs av Lantbrukarnas Riksförbund. Här finns råvaror från svenska bönder, för att lyfta fram lokala smaker. By vill erbjuda ett "café på svenska" och på menyn hittar du exempelvis frukost, landskapsmackor, rullar och sallader.

Happy Atelier

Fritt från gluten och laktos

På Happy Atelier kan alla njuta av en fika. Här bakas allt utan gluten och laktos: bullar, kakor, bröd, tårtor och mycket mer. Slå dig ner för en kopp kaffe och en glutenfri fralla eller bulle, utan att behöva tumma på måendet.

Il Caffè

Hemsida

Kaffe och wifi

Il Caffè är välbesökt av kaffeälskare, studerande och stora kompisgäng alla tider på dygnet. Caféets historia börjar i denna lokal, och har idag flera filialer runt om i staden. Här kan du dricka alla sorters kaffe, äta varma smörgåsar och unna dig en bulle eller två. Stället är ett speciellt populärt tidsfördriv på lördag- och söndagsmorgnar.

Wilmer

Smultronställe

Detta lilla café på Bergsgatan är vad många skulle kalla en gömd pärla. Här infinner sig vardagsrumskänslan, med en meny som bjuder på frallor, müsli, hemlagade grytor och traditionella bakverk. Under sommaren kan du sitta på deras färgglada uteservering.

Poli Caffè

Äkta italienskt

Sugen på en espresso och ett italienskt bakverk på stående fot? Då kan du besöka den här genuina lilla kaffebaren vid Fridhemsplan, vars grundare kommer från Sosta. Ett hett tips till dig som vill få den där riktigt italienska känslan.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;