Kafé Himlavalvet

3,0
1 betyg
$$-$$$
Café
Himlavalvet
3,0
1 betyg

På Observatoriekullen nära Odenplan ligger detta pittoreska café som håller öppet från februari till november, samt julbord för bokade sällskap i december. Caféet går dessutom att boka året runt. Här satsas det mycket på säsongsanpassat och ekologiskt, och de är även kända för sina våfflor som serveras under säsong.

Högst upp på Observatoriekullen hittar du denna oas mitt i stan som under somrarna ställer fram sin välbesökta uteservering, omgiven av syrener och grönska. Under de kallare månaderna kan du sitta inomhus i den ombonade lokalen och njuta av lunch eller fika. Varje dag serveras två till tre rätter till lunch som varierar efter säsongens råvaror, med fokus på ekologiskt och närproducerat. Utöver dagens rätter hittar du även à la carte-menyn med sallader och matiga smörgåsar.

Hit kan du också komma för att njuta av hembakta godsaker som kakor och pajer till eftermiddagsfikat. Särskilt kända är Himlavalvet för sina våfflor, som serveras med antingen söta eller matiga tillbehör. Här hittar du även ett urval av vin och öl – vad sägs om en afterwork i den lummiga lunden?

På Himlavalvet är det mycket som händer under hela året, från mindre konserter och event till stora fester, bröllop och julbord. Cafét går att boka året runt för alla typer av tillställningar.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Himlavalvet Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,0
1
Google-logo
Google
4,2
280

Recensioner av Himlavalvet

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Litet pitoreskt café uppe på Observatorielundens topp. Uteservering på grusplanen. Lite sunkig känsla, hade tjänat på en ombyggnad. Firar bl.a. Våffeldagen med våfflor.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,0
1
Google-logo
Google
4,2
280

Representerar du Kafé Himlavalvet?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Kafé Himlavalvet?

Kafé Himlavalvet ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$)/Mellanklass ($$$).

Vilken typ av mat serveras på Kafé Himlavalvet?

På Kafé Himlavalvet serveras bland annat:

  • Europeiskt

Vilken typ av stämning är det på Kafé Himlavalvet?

Vi skulle beskriva stämningen på Kafé Himlavalvet som mysig och lite lugnare.

Har Kafé Himlavalvet uteservering?

Ja, Kafé Himlavalvet har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Serverar Kafé Himlavalvet lunch?

Ja, Himlavalvet har lunchserveringar.

Var ligger Kafé Himlavalvet?

Kafé Himlavalvet ligger på Drottninggatan 120, 113 60, Vasastan. I närheten ligger Observatorielunden, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Rådmansgatan (ca 250m).