Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Kafé Himlavalvet

3,0
1 betyg
Redigera Kafé Himlavalvet

På Observatoriekullen nära Odenplan ligger detta pittoreska café som håller öppet från februari till november, samt julbord för bokade sällskap i december. Caféet går dessutom att boka året runt. Här satsas det mycket på säsongsanpassat och ekologiskt, och de är även kända för sina våfflor som serveras under säsong.

Högst upp på Observatoriekullen hittar du denna oas mitt i stan som under somrarna ställer fram sin välbesökta uteservering, omgiven av syrener och grönska. Under de kallare månaderna kan du sitta inomhus i den ombonade lokalen och njuta av lunch eller fika. Varje dag serveras två till tre rätter till lunch som varierar efter säsongens råvaror, med fokus på ekologiskt och närproducerat. Utöver dagens rätter hittar du även à la carte-menyn med sallader och matiga smörgåsar.

Hit kan du också komma för att njuta av hembakta godsaker som kakor och pajer till eftermiddagsfikat. Särskilt kända är Himlavalvet för sina våfflor, som serveras med antingen söta eller matiga tillbehör. Här hittar du även ett urval av vin och öl – vad sägs om en afterwork i den lummiga lunden?

På Himlavalvet är det mycket som händer under hela året, från mindre konserter och event till stora fester, bröllop och julbord. Cafét går att boka året runt för alla typer av tillställningar.

Användarbilder på Kafé Himlavalvet Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
18 sep 2019

Litet pitoreskt café uppe på Observatorielundens topp. Uteservering på grusplanen. Lite sunkig känsla, hade tjänat på en ombyggnad. Firar bl.a. Våffeldagen med våfflor.

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.