Stora Henriksvik

5,0
6 betyg
Café
Stora Henriksvik
5,0
6 betyg

På natursköna Långholmen hittar man Stora Henriksvik, ett av Stockholms mysigaste caféer. Beläget precis intill en liten undangömd strand har caféet utsikt över Mälarens vatten. Här kan du njuta av hembakade pajer och andra godsaker för att sedan avrunda med ett svalkande dopp.

Stora Henriksviks anor sträcker sig långt tillbaka i tiden. Idag är huset inrett i klassisk 1700-talsstil med trompe l'œil-målningar, kinesiska influenser och andra typiska drag från Gustav III:s Stockholm. Utanför grönskar den stora trädgården, där man odlar alla möjliga sorters frukt, bär, örter och grönsaker.

I caféet finns det gott om nybakat fikabröd, lyxiga bakelser och enklare lunch såsom sallad och soppa att välja bland. Så mycket som möjligt är ekologiskt, och man använder sig i största möjliga mån av egenodlad grödor från trädgården. Varje höst bjuds det in till skördemarknad där man säljer grönsaker, frukt, marmelad, saft och annat gott.

Med en unik miljö och centralt läge är Stora Henriksvik också en omtyckt plats för konferenser, bröllop och andra festligheter. Sommartid är trädgården en lantlig oas för mingel och middag med totalt 128 platser. Under vintern kan upp till 68 gäster samlas i husets ombonade festvåning. Caféet bistår med mat, fika och dryck från det egna köket.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
6

Recensioner av Stora Henriksvik

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Vad är detta för as mysigt ställe? Ett stenkast från stranden på Långholmen sitter man i den mysiga trädgården och äter saker direkt från deras egna trädgräns. Här finns bakelser, mackor, sallader, våfflor, glass etc. Dessut...

Mitt favoritcafé i Stockholm! Man kan avnjuta både fika och lunch omringad av vatten och grönska. Dessutom är huset helt idylliskt med en Bellmanutställning och sekelskiftdetaljer. Caféet är också tillgängligt att hyra om man vill ha ett privat even...

Supermysigt ställe och en liten gömd pärla i stockholm. Otroligt god mat och goda bakverk! Trevlig personal

Vilket ställe!! helt underbart med hembakt.
Mums!!

Wow, vilken upplevelse! Trädgården och god mat!

supermysigt ställe!

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Varnar för att äta på Stora Hensvik!!!!
Åt här förra säsongen och fick i mig nötter. Fick en anafylaktisk chock och som tur var överlevde jag besöket. Jag blev ombedd att skicka in kvitton på mina utlägg och trots att jag gjort det o...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
6

Representerar du Stora Henriksvik?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Var ligger Stora Henriksvik?

Stora Henriksvik ligger på Långholmsmuren 21, Södermalm, Hornstull. I närheten ligger Långholmen, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Hornstull (ca 800m).