Lasse i parken

2,8
12 betyg
$$$
Restaurang
Festlokal
Café
Lasse i parken
2,8
12 betyg

Söderoasen Lasse i Parken är omtalad för sin avskilda, frodiga trädgård mitt i stan. På sommaren är det här en av Södermalms mest välbesökta uteserveringar med lantlig och familjär storstadstouch. Den historiska byggnaden från 1730-talet har därför fått bevara det gamla i upphottat format för att sätta den speciella Lasse i parken-prägeln.

Inbäddat i Pålsundsparken vid Hornstull hittar du Lasse i Parkens lilla oas som länge varit ett tidlöst riktmärke på Stockholms hang out-karta. Här sitter du avskilt i en frodig trädgård med familjär atmosfär bland barn, hundar och sjungande gäster. Miljön är ett uppdaterat möte mellan gamla och det nya. När det historiska trähuset renoverades 2006 lyckades man nämligen hålla byggnaden välbevarad samtidigt som resultatet blev en modern krog som står sig i nutid.

Hos Lasse i Parken hittar du en blandad meny med fika, lunch och middag som intas i ställets K-märkta omgivning med antikviteter och originalinredning. De två matsalarna inomhus rymmer 50 sittande gäster och trädgården hela 500 personer. Planerar du fest kan det här vara det perfekta stället med romantiska förtecken, och Lasse i Parken hjälper gärna till att boka underhållning.

Även om krogverksamhet bedrevs här redan på 1740-talet har det nuvarande namnet sitt ursprung i 1980-talet då Lars Helgö fick upp ögonen för stället. Sedan dess har Lasse i Parken gått från klarhet till klarhet med ett aktiv utomhusschema av aktiviteter under sommarhalvåret och är även en av stans mest genuina festlokaler vintertid för fest och bröllop.

På vintern dukar Lasse i Parken dessutom upp ett härligt julbord. Sittningarna äger rum måndag till lördag mellan 14.30 och 17.30 samt mellan 19.00 och 22.30.

OBS. Lasse i Parken är stängt januari - mars, samt okt-nov (julbord i december).

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,8
12

Recensioner av Lasse i parken

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Läget och själva stället med sin stora uteplats är ju fyra, på gränsen till femma.

Damsällskapet tog Wallenbergare som hon tyckte var riktigt bra, saftiga och smöriga.

Sjäv tog jag en Caesarsallad med kyckling jag är lite kluven ti...

Recension baserad på en AW en sommarfredag. Läget är toppen, när Hornstull-tunnelbana och bussen stannar strax utanför. Trots att det ligger bredvid en stor väg blir det att komma in i en egen liten oas - otroligt mysigt och lummigt! Alkohol fanns :) hit kommer jag til...

Vad har hänt med trevliga Lasse i Parken?!
24 maj 2023 blev vi utskällda av en man! Nye ägaren?
"Gå härifrån! Jag vill inte se er här!"
Vi är ett gäng seniorer som sedan några år tillbaka träffats där och allt...

Mysig uterestaurang och bar på sommaren, med flera konserter i den lummiga trädgården. Stenkast från Hornstull, till vänster precis innan Västerbron.

·

Bara varit här på julbord. Mysiga lokaler men i övrigt "sådär."

Jag beställde en rimmad lax och dillstuvade potatis som kostade 185 kr. Jag blev riktigt besviken på maten, helt okej men för det priset borde det vara mer kärlek till maten. Det är miljön som gör att jag skulle vilja komma tillbaka. Deras uteservering är i e...

Vilket mysigt sommarhak! En liten gömd pärla mitt i söderstan. Otroligt trevligt med livemusik och sitta utomhus i deras trädgård. Tyvärr är utbudet på allergivänliga alternativ dåligt, hoppas att de ändrar sin meny framöver. Trots det d...

Mysigt ställe, främst på sommaren då de har en unik trädgård med många platser. Under sommarkvällarna har de även ett musikschema som lockar långa köer, med internationella och lokala artister. Maten är klassisk husman, mycket köt...

Man slarvar bort läget. Lunchen överprissatt o servicen nonchalant

Käkade ett fantastiskt gott julbord. Inte stans största men allt smakade utsökt och en extra eloge till personalen som skötte logistiken perfekt och såg till att det aldrig saknades något.
Mysiga lokaler, lite som landet mitt i stan!
Hit kommer jag gärna...

När jag åt min ceasersallad upptäckte jag blod i kycklingen. När jag gick tillbaka med maten sa kocken att det alltid är blod vid kycklingbenet och såg otroligt irriterad ut. Sedan ifrågasatte han om jag någonsin tillagat kyckling, dum fråga, efter d...

Har deformerade ryggkotor och kan inte sitta på deras ”trädgårdsmöbler” läs pinnstolar. Fick först hjälp med en bättre stol då det RUSAR fram en annan man (läs idiot) och SLITER bort den. När jag fortfarande sitter. ”Passar...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,8
12

Representerar du Lasse i parken?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Lasse i parken?

På Lasse i parken serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Europeiskt
  • Internationellt
  • Husmanskost

Vad kostar det att äta på Lasse i parken?

Lasse i parken ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av stämning är det på Lasse i parken?

Vi skulle beskriva stämningen på Lasse i parken som mysig och lite lugnare.

Har Lasse i parken uteservering?

Ja, Lasse i parken har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Serverar Lasse i parken lunch?

Ja, Lasse i parken har lunchserveringar.

Var ligger Lasse i parken?

Lasse i parken ligger på Högalidsgatan 56, Södermalm, Hornstull. I närheten ligger Långholmen, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Hornstull (ca 350m).