Valhallabageriet Valhallavägen

4,3
17 betyg
Bageri
Valhallabageriet
4,3
17 betyg

Det sägs att surdegsfanatiker i innerstan faktiskt bor på Östermalm, även om surdegshotellen verkar knoppa upp på Söder. Om nu så är fallet så har Valhallabageriet etablerat sig i rätt kvarter. Här i surdegsmeckat är de redan en snackis.

2004 slog man upp portarna till vad som då var en av stans första surdegsbageri. När nu surdegstrenderna nått vardagsrumssofforna via morgontevens rödrosiga bagare fortsätter Valhallabageriet att leverera sina efterfrågade bröd till en trogen stammisskara.
Tradition och kärlek till surdeg har format denna välsmakade institution. Och popularitet har sitt pris. Ska man hinna inhandla några av dagens nygräddade limpor så får man se till att vara ute i god tid. Få är dagarna då diskarna inte töms. Kvarterens invånare verkar ha funnit sitt vattenhål och därmed har också ryktet spridit sig.
Surdegshotell i alla ära men när tiden är knapp och våra åtaganden många så är ett bageri ändå att föredra. På Valhallabageriet slinker man enkelt in på för att köpa färskt bröd till frukost eller smörgåsbrödet till eftermiddagsfikat.
Klientelet talar sitt tydliga språk och surdegstrenden har spridit sig till alla åldersgruper. Under redaktionens besök trängdes kunder i åldrarna 15-90 på det lilla bageriet. De flesta med malliga leenden på sina läppar när de gick därifrån.

Surdeg, fikabörd och frukostbröd - inte utan något gott att dricka därtill. Gott espressokaffe serveras till alla entusiaster på språng. Om man nu vill ha referenser på sina surdegstillverkare så kanske Mathias Dahlgren avgör saken. Visst, han liksom många andra har hittat hem till ett av huvudstadens bästa surdegsbageri.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
17

Recensioner av Valhallabageriet

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Spara till nästa kanelbullensdag! Eller varför inte besöka detta bageri i helgen. Så god och saftig kanelbulle. Bra kanel och kardemumma smak. Deras nybakade bröd och knäckebröd såg också helt magiska ut. Hit måste jag igen! Detta kan vara en fav...

Näst godaste kardemumma-bullarna i Stockholm (bäst är Lux Bageri). Allt annat är strålande!

·

Åker allt som oftast förbi Valhallabageriet på vägen till jobbet och hämtar en frukostmacka. Annars brukar det bli en av de berömda kardemummabullarna, helt out standing.

Stockholms bästa bageri! Det finns ingen som slår deras kardemummabullar, inte ens i närheten. Under julen så är deras saffransbullar de ljuvligaste man kan stoppa i sig. Alltid kö, alltid trevliga och bra bröd har de såklart också.

Hade vägarna förbi och köpte med hem! Blev deras längre jästa surdegsbröd, torpeden! Mycket gott men inte wow-faktorn!

Däremot bullarna! Testade en smörbullar och en kardemumma, hade glömt att bullar kunde vara såhär goda! Helt klart...

Jag är en av de få som inte fallit handlöst för Vallhallabageriet. Semlorna är goda, bullarna sisådär. Brödet har jag inte testat än men får kanske göra det för att kunna ge en helhetsupplevelse. Det är bra, men dyrt, och jag fö...

Jag älskar deras goda mackor med cream cheese och kalkon. Ibland har dom en macka med parmesankräm och salami som är grym.
Ett mysigt ställe med trevlig personal. Alltid lång kö, men det är vart väntan efter att ha smakat på deras fantastiska mackor...

Listad i: Favvocafén

Mycket bra bageri. Saknar fler - och rymligare - sittplatser

Riktig kvalitetsbageri! Enda minuset är att det kan bli trångt och rörigt vid beställning.

·

Låter väl som en trasig skiva här som upprepar samtliga tidigare recensioner, men jäklar vad goda kardemummabullarna är. Oslagbara. De kan verkligen bröd, i alla dess former.

Antar att samtliga här recenserar en hel restaurang som 5 såvida de serverar en perfekt rätt? Loelz.
Absolut har de, efter 11 års erfarenhet, skapat en riktigt god kardemummabulle. Men de har också trånga och för få sittplatser samt en ständigt...

Gott och aromatiskt bröd som fått utvecklas bra innan gräddning.

Bra kvalitet på allt :)

Fantastiskt surdegsbröd, strålande kanelbullar 😸😸😸

Allt är så sagolikt gott!!! Verkligen allt!!!

Listad i: Favoriter

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
17

Representerar du Valhallabageriet Valhallavägen?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Var ligger Valhallabageriet Valhallavägen?

Valhallabageriet Valhallavägen ligger på Valhallavägen 174, 115 27, Östermalm. Närmsta tunnelbana är Karlaplan (ca 400m).