Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Vete-katten

4,1
20 recensioner
Vete-katten

Vete-katten är en riktig stockholmsklassiker som har legat på Kungsgatan i över 80 år. Som bageri, konditori, chokladtillverkare, café och kallskänk har de ett stort utbud. Bland annat finns ett brett sortiment av gluten- och laktosfria bröd och bakverk samt diabetesvänliga produkter. Utöver de klassiska fikarummen har Vete-katten även en innergård som är öppen på sommaren.

Användarbilder på Vete-katten Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Vete-katten av Caroline L.
  • Bild från Vete-katten av Anna B.
  • Fika – Bild från Vete-katten av Anna B.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
14 apr 2019

Ett klassiskt underbart konditori som alltid håller standarden. Som en tidsmaskin tillbaka med både inredningen och personalens ljuvliga arbetskläder. Väldigt populärt ställe men eftersom att det är en labyrint av rum så finns det alltid plats någonst... Visa hela »

23 aug 2018 · Uppdaterad

Ett riktigt Gammeldags café! Inredning och konceptet är klassiskt och välgjort. Vill man ha en kanelbulle, tårtbit, småkakor eller bröd så är det verkligen hit man ska gå. Allt är nybakat och precis som de Ska smaka. Gratis påtår på... Visa hela »

22 dec 2018

Kan vara sjukt mycket folk men finns många utrymmen i lokalen. I mina ögon håller de toppklass på allt basic bakande och även mer avancerade bakverk. Riktigt klassiskt konditori, miljön är härlig. Fikahäng eller hämta hem snarare än jobb/plug... Visa hela »

7 nov 2018

Ett klassiskt konditori mitt i city. När man kliver in genom dubbeldörrarna möts man av ett gammaldags klassiskt konditori som är mysigt. Jag har både fikat och ätit frukost här. Båda är bra, men skulle hellre ta en fika en äta frukost. I min smak... Visa hela »

22 apr 2019

Klassiskt kafé i centrala Stockholm med en känsla av lyx. Vetekatten har alltid varit ett kafé som folk känner till och det finns en anledning. Det ligger väldigt centralt men dom serverar även mycket väldigt bra fika.

Atmosfären är toppen. M... Visa hela »

7 nov 2018

Man kan alltid räkna med Vete-katten. Ett plus för att de ligger så centralt, då det kan vara svårt att hitta den här typen av café och konditori. Fantastiskt bakverk och tårtor i mysig miljö.

22 aug 2019

Vete-Katten levererar helt enligt image, varmt och traditionellt. Hit går du för en traditionell fika med kaffe och kanelbulle (eller en lyxig bakelse) i en miljö som är varm och opretentiös. Härlig kontrast till modernare caféer i stan! Kan vara svårt att... Visa hela »

16 sep 2018

Tänk dig att alla gamla mysiga morföräldrar i världen står och bakar sina signaturbullar och bakverk. Precis den känslan får man av Vete-katten.

Man kliver in i ett klassiskt café, med en äldre inredning. Gratis påtår och ett sto... Visa hela »

7 maj 2018

Om du inte har fikat här har du faktiskt inte riktigt fikat? Detta är en institution för oss som är någorlunda bevandrade inom bak- och brödvärlden. Motsatsen till alla surdegshotell och rawfoodbollar. Jäkligt soft faktiskt.
"Ja, men sätt en fe... Visa hela »

4 jan 2020

Vart tyvärr besviken efter mitt senaste besök på vetekatten. Väldigt mycket folk vilket är att förvänta av ett så anrikt café men bullen jag köpte var hård och liten och den varma chokladen var knappt ljummen med den minsta klicken grä... Visa hela »

18 mar 2020

Förtjänar 5 stjärnor för bakverken men förorar en för det inte är särkilt mysigt tyvärr

10 feb 2019

Klassiker med kanonutbud för alla oss med känsliga kistor. Alltid mycket folk och svårt att få bord, men vill du känna dig som en kulturtant med polo och dunväst har du kommit helt rätt!

24 okt 2016

Gott fikabröd. Fri påtår. Fin miljö. Hit kommer småbarnsfamiljer, pensionärer, studenter... alla helt enkelt. En klassiker!

19 mar 2019

Den etablerade institutionen Vete-katten är ett fik med gamla anor som huserar i stora, om än inte på något i övrigt utmärkande sätt förtjänstfulla, lokaler på Kungsgatan inte så värst långt från Hötorget. Inredningen ä... Visa hela »

14 jan 2020

Översätt till svenska »

Mysigt ställe. En klassiker

4 nov 2019 · Uppdaterad

Efter att ha lagt in en negativ feedback hos dem så kunde jag faktiskt ändra den till ok. En av tjejerna tyckte jag snäste av mig vid beställningen men samma person hjälpte mig senare med en dålig bakelse där jag kunde få en bättre. Kan väl ä... Visa hela »

29 apr 2016

En klassiker bland konditorierna i Stockholm. Brett och väldigt bra sortiment. Många olika miljöer att fika i är ett stort plus. För mig som gillar choklad skulle jag säga att det är deras moussebakelser som skiljer dem från mängden, bäst i stan. G... Visa hela »

22 maj 2017

Trevlig personal och mestadels gott. Bullarna var lite torra denna gången

26 feb 2017

Vete-katten håller vad den lovar :)

16 sep 2016

Mycket trevlig miljö.Hög klass på bakverken!!