Bästa hotellen i Gamla stan

Ingen annan del av Stockholm bär på så mycket historia som Gamla stan. I flera hundra år utgjorde stadsdelen själva staden, och det förflutna har satt sina spår även i Gamla stans hotellutbud. Det centrala läget med gångavstånd till hela innerstan gör dessutom ön till en perfekt utgångspunkt för en vistelse i huvudstaden. Från 1600-talspalats till fartyg – här är Gamla stans bästa hotell.

Upplev mer av Gamla stan:
Hotell i varje stadsdel:

First Hotel Reisen

Skeppsbron 12, Gamla stan

Gammalt kaffekvarter

Uppkallat efter holländaren Fredrik Reiss, som på 1750-talet drev kaffehus på Skeppsbron, är kvarteret där Hotel Reisen ligger lika mycket av en mötesplats idag som då. Många av de 144 rummen har härlig utsikt över Strömmen och Skeppsholmen. Här finns även en prisad cocktailbar samt restaurang.

Victory Hotel

Lilla Nygatan 5, Gamla stan

Personligt

Tillsammans med Lady Hamilton och Lord Nelson utgör Victory en hemtrevlig trio i Gamla stan under namnet Collector's Hotels. Hotellen har samma ägare som flera av stadsdelens omtyckta restauranger och barer - Djuret, Flickan och Tweed för att nämna några. Victory utmärker sig som lite lyxigare och med större rum än de andra två systerhotellen.

Lady Hamilton Hotel

Storkyrkobrinken 5, Gamla stan

Romantik vid slottet

Ett stenkast från slottet ligger Victory Hotels systerhotell Lady Hamilton, en pärla med intim atmosfär och rum med takbjälkar, dalamålningar och unika antikviteter. Boka en afternoon tea eller ta ett dopp i den historiska brunnen inne på relaxavdelningen.

Lord Nelson Hotel

Västerlånggatan 22, Gamla stan

Maritimt tema

Collector's hotell Lord Nelson är uppkallat efter den engelske amiralen Lord Nelson och rummen har fått namn efter antika skepp. Här kan man förvänta sig skeppsgolv, båtventiler och båtmodeller. Den maritima inredningen ger mer en känsla av att befinna sig ombord till sjöss än mitt i Stockholms pulserande turiststråk.

Mälardrottningen Hotel & Restaurang

Riddarholmskajen 4, Gamla stan

Sov till sjöss

Guppandes i Riddarfjärden bjuder Mälardrottningen på en annorlunda hotellupplevelse. Här sover du nämligen på ett fartyg från 1924. Ombord finns 61 hytter i olika storlek med fönster som antingen vetter mot Riddarholmen (där båten ligger förankrad) eller ut mot Mälaren och Söders höjder. Här finns även en restaurang med uteservering.

Hotel Sven Vintappare

Sven Vintappares Gränd 3 , Gamla stan

Ljust och gustavianskt

Sven Vintappare bjuder på en autentisk hotellupplevelse i ett hus från 1607. I början av 2000-talet renoverades rummen i klassisk stil med gustavianska inslag. I huset ryms sex dubbelrum och en svit. Frukost och wifi är alltid inkluderat i rumspriset.

Den Gyllene Geten

Trångsund 12, Gamla stan

12 unika rum

Vid Stortorget har ett palats från 1600-talet byggts om till ett litet, intimt hotell. På Gyllene Geten, eller The Golden Goat som de själva kallar sig, finns 12 rum som alla har sin unika prägel. Alla rum är försedda med wifi, tv och kylskåp och vill man upptäcka Stockholm på två hjul finns cyklar att låna.

Scandic Gamla Stan

Lilla Nygatan 25, Gamla stan

Charmiga rum

Scandics hotell i Gamla stan ligger på Lilla Nygatan, nära till både hyllade restauranger och tunnelbanan. När man lämnar de kullerstensbeklädda gatorna hittar man 52 personligt inredda rum i klassisk stil med mönstrade tapeter och antika möbler. Liksom på alla Scandics hotell kan man vänta sig en trevlig frukostbuffé, här uppdukad i den lilla frukostmatsalen.