Bästa shoppingen i Vasastan och på Kungsholmen

Bästa shoppingen i Vasastan och på Kungsholmen

Vasastan och Kungsholmen brukar kanske inte förknippas med Stockholms mesta shopping, men även här döljer sig några riktiga pärlor för den med habegär. Kolla in prisbelönta designers, trendiga multibrandbutiker, vintage, second hand och spännande koncept. Ge dig ut på en shoppingtur kring Odenplan, Sankt Eriksplan och Fridhemsplan – här guidar vi till Vasastans och Kungsholmens bästa shopping.

Innehållsförteckning
 1. Shopping i Vasastan och på Kungsholmen
  1. Acne Archive – Fyndläge
  2. Arkivet – Hållbart mode
  3. Plagg – Storstadsfavoriter
  4. ETC – Blandade märken
  5. Our Legacy – Butik möter kreativ studio
  6. Hugo – Tidlöst
  7. Västermalmsgallerian – Lite av varje

Shopping i Vasastan och på Kungsholmen

Acne Archive

Hemsida

Fyndläge

Det perfekta stället för alla som vill fynda Acne-kläder till lite bättre priser. Acne Archive vid Sankt Eriksplan säljer nämligen ut plagg från tidigare kollektioner, bland annat en hel del jeans.

Arkivet

Hållbart mode

Den här trendiga secondhandbutiken nära Odenplan är stället för dig som vill fynda fina kläder och värna om miljön på samma gång. Här säljs begagnade plagg i gott skick, ofta från nyare kollektioner.

Plagg Odenplan Plagg Sankt Eriksplan
Plagg Odenplan
plagg.se
Plagg Sankt Eriksplan
plagg.se
Plagg Odenplan
@plaggodenplan
Plagg Sankt Eriksplan
@plaggsteriksplan
Plagg Odenplan Plagg Sankt Eriksplan

Storstadsfavoriter

Med tre butiker i Vasastan/Kungsholmen erbjuder Plagg hela garderoben av kläder, skor och accessoarer från kända varumärken. Plagg på Rörstrandsgatan är den enda av de tre Plaggbutikerna som även erbjuder herrkläder.

 • Odengatan 75, Vasastan Rörstrandsgatan 8, Vasastan
  Plagg Odenplan
  Odengatan 75, Vasastan
  Plagg Sankt Eriksplan
  Rörstrandsgatan 8, Vasastan
 • Plagg Odenplan
  plagg.se
  Plagg Sankt Eriksplan
  plagg.se
  Plagg Odenplan
  08-31 90 04
  Plagg Sankt Eriksplan
  08-30 58 01
 • Plagg Odenplan Plagg Sankt Eriksplan

ETC

Blandade märken

Multibrandbutiken ETC har funnits länge vid Odenplan, och här kan du hitta både kläder och skor från olika märken.

Our Legacy

Butik möter kreativ studio

Här kan man inte bara hitta kläder från Our Legacys aktuella och tidigare kollektioner; konceptet rymmer även en workshop där plagg görs om till unika exemplar. Dessutom förser man småbarnföräldrar med specialtillverkade kläder för kidsen.

Hugo

Tidlöst

I över 30 år har herrbutiken Hugo legat på samma adress på Kungsholmen, och här är det verkligen klassiskt som gäller. Med märken som Eton, Loake och Stone Island ser man förbi tillfälliga trender samtidigt som man även erbjuder personal shopping.

Västermalmsgallerian

Lite av varje

I Västermalmsgallerian på Fridhemsplan kan du hitta lite av varje: kläder, accessoarer inredningsprylar och matställen. Behändigt läge precis vid tunnelbana och bussar.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;