Guiden till Stockholms bästa juicebarer

Läskande, törstsläckande och mättande, fyllda med vitaminer, antioxidanter och nyttiga ingredienser. Idag är juicebaren lika självklar som kaffebaren, definitivt trendigare och kan ofta ersätta den klassiska fikan eller måltiden. I och med de senaste årens hälsotrender och allt som det medför har juicebarerna poppat upp en efter en till mångas glädje. I mängder av färger med alla tänkbara smaker och kombinationer kan du idag få dig en färskpressad juice eller smoothie nästan var du än befinner dig, men vilken skall du välja? Vi guidar till Stockholms bästa juicebarer.

Joe & The Juice

7 adresser

Juicebarens svar på Starbucks

De är svåra att missa. Danska cafékedjan Joe & The Juice har vuxit i raketfart de senaste åren och finns idag i varje stadsdel i Stockholm. På menyn hittar du färskpressade juicer, varma mackor, vitamin shots, smoothie bowls och kaffe som alla görs på beställning. Här är stämningen något ungdomlig, med hög musik, modern interiör och många studerande gäster.

Naked Juicebar

4 adresser

Smoothies och soppor

Krämiga smoothies, färska juicer och naturliga snacks. Här finns mängder av ingredienser, råvaror och näringsämnen som du kan välja mellan för att skapa din perfekta blandning. De har även en mängd nyttiga soppor på menyn, skapade på samma sätt som deras smoothies, alternativt wraps och sallader om man vill komplettera med något matigare.

Jungle Juice Bar

3 adresser

Finskt familjeföretag

Även Finlands svar på juicebaren har intagit Stockholm för att ta upp kampen om stans bästa juice. Jungle Juice Bar är ett familjeägt företag som startades hemma i köket. Idag finns de över hela Finland och i Stockholm. Menyn varierar från pressade juicer till matigare smoothies med fokus på välgörande näringsämnen.

Squeezed Up

3 adresser

Juice on the go

Här finns färdigpressade juicer tappade på flaska om man önskar något snabbt och enkelt, eller en meny med smoothies, sallader och wraps – allt tillagat på plats efter önskemål. Urvalet av smoothies är litet men brett, med allt från grönt till bärigt och nötigt. Squeezed Up är en juicebar för den på språng där man vill att det går snabbt, men de tillhandahåller även ett par sittplatser i form av barplatser.

En Juicebar

Fredriksdalsgatan 6, Hammarby sjöstad

En varm fläkt

Befinner du dig i Hammarby sjöstad och blir sugen på en juice eller smoothie, då är det hit du ska bege dig. En Juicebar startade som juice-truck i Tantolunden och slog upp dörrarna i Sjöstan 2018. Med inspiration från Kap Verde serveras här en mängd olika juicer och smoothies med färska ingredienser, men du hittar även kaffe, acai bowls, mackor, sallader och mycket mer.