Här kan du gå ut och dansa i Stockholm

Här kan du gå ut och dansa i Stockholm

Svängig jazz, medryckande swing eller eldig salsa – i Stockholm kan man testa på flera olika dansgenrer samtidigt som man träffar nya människor med samma intresse för dans. Ta en danskurs och testa på en helt ny stil, eller gå ut och utöva din favorit på dansgolvet. Oavsett om du är en erfaren dansare eller bara tycker om att gå ut och svänga på höfterna ibland, finns det dansställen som passar alla nivåer. Huvudsaken är att gå ut och ha roligt till bra musik. Här har vi samlat ihop en guide till några dansställen som du bör leta dig till när du exempelvis vill gå ut och bugga eller dansa salsa i Stockholm.

Nalen
Nalen
Nalen
Nalen

Nalen

Hemsida

För jazzkatter

Med jämna mellanrum anordnar Nalen dansklubb i klassisk anda med livemusik på lördagskvällar. Den unika historiska miljön i kombination med den klassika dansanta jazzmusiken, spelad av en orkester, gör det hela till en danskväll som du sent glömmer.

Stockholm Salsa Dance

Dansa salsa och kizomba

Stockholm Salsa Dance ligger centralt nära Hötorget och anordnar varje vecka danskvällar utan krav på föranmälan. På måndagar socialdansar man salsa cubana och bachata till 00, fredagar salsa, bachata och kizomba till 01 och på lördagar är det kizomba för hela slanten!

Swedish Swing Society

30-talsdans

Är du sugen på lindyhop, balboa eller stepp så har Swedish Swing Society både kurser och danskvällar oavsett hur mycket erfarenhet du har sedan tidigare. Socialdanskvällarna fokuserar ofta på en dansstil i taget och går under namnen Friday Night Swingout, Blues eller Shuffle, samt Saturday night fusion.

IDance Studio

Hemsida

I dance, you dance

Träna på dina salsa- och bachata-steg hos Idance, som ordnar vad de kallar för Stockholms bästa lördagssocial. Lördagssocialen ska vara en öppen och välkomnande samlingsplats för Stockholms alla dansare, och varje vecka hålls drop in-kurser innan socialdansen drar igång.

Chicago Swing Dance Studio

Hemsida

Swingdans för alla

Under onsdagar och utvalda lördagar kan du komma till Chicago för en helkväll av swingdans i olika teman med levande orkestrar eller dj:s. Onsdagskvällarna inleds med en drop in-kurs för dig som vill prova på lindyhop. Håll utkik i kalendariet för att se vad som är på gång.

Kristall

Hemsida

Salsa på terrassen

Nattklubben Kristall kallar sig Stockholms största latin- och salsanattklubb och bjuder ofta in till härlig dans för alla åldrar och nivåer. Under de varmare månaderna flyttar dansgolvet ut till terrassen och du dansar då under bar himmel de ljumma sommarkvällarna. 

Ebba Dansklubb

Hemsida

Bugga loss

”Att dansa är att leva!” är dansklubben Ebbas motto. Därför erbjuder de ett rikt program inom danser som bugg, boogie woogie och foxtrot – däribland socialdanskvällar några kvällar i månaden. Ebbas håller till i egna klubblokaler i Tullinge.

Wanna Dance

Hemsida

Dansa swing, bugg och fox

Hos Wanna Dance kan du gå och ta en danskurs eller gå på någon av deras sociala danskvällar dit alla är välkomna. Under danskvällarna dansas bland bachata, blues, bugg, fox, kizomba, salsa, tango och west coast swing. Vissa kvällar ingår en drop in-kurs innan danskvällen sätter igång.

Gröna Lund

Hemsida

Sommardans

Under sommarhalvåret kan alla danssugna ta sig till dansbanan på Gröna Lund för en härlig svängom. Här är det främst salsa och bachata som gäller, där alla danstillfällen inleds med en timmes kurs, men även dansbandskvällar anordnas.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta