Här kan du gå ut och dansa i Stockholm

Här kan du gå ut och dansa i Stockholm

Svängig jazz, medryckande swing eller eldig salsa – i Stockholm kan man testa på flera olika dansgenrer samtidigt som man träffar nya människor med samma intresse för dans. Ta en danskurs och testa på en helt ny stil, eller gå ut och utöva din favorit på dansgolvet. Oavsett om du är en erfaren dansare eller bara tycker om att gå ut och svänga på höfterna ibland, finns det dansställen som passar alla nivåer. Huvudsaken är att gå ut och ha roligt till bra musik. Här har vi samlat ihop en guide till några dansställen som du bör leta dig till när du exempelvis vill gå ut och bugga eller dansa salsa i Stockholm.

Innehållsförteckning
 1. Dansställen i Stockholm
  1. Nalen – För jazzkatter
  2. Stockholm Salsa Dance – Dansa salsa, bachata och kizomba
  3. Swedish Swing Society – Jazzigt värre
  4. IDance Studio – I dance, you dance
  5. Chicago Swing Dance Studio – Swingdans för alla
  6. Ebba Dansklubb – Bugga loss
  7. Wanna Dance – Dansa swing, bugg och fox
  8. Mälarsalen – Danskurser och socialdans
  9. Sprallen – Sommardansbana på Södermalm
  10. Gröna Lund – Sommardans
  11. Stora Skuggans dansbana – Dansbana vid sjön
 2. Nattklubbar med bra dansgolv
  1. Trädgården & Under Bron – Både sommar och vinter
  2. Spy Bar – Många legendariska kvällar
  3. Berns, LE! & Neu – House och techno
  4. Café Opera – Klubbklassiker
  5. Lemon Bar – Schlagerfavorit
  6. Kristall – Salsa på terrassen
  7. Club Caribe Sthlm – Nattklubb med salsa

Dansställen i Stockholm

Nalen

Hemsida

För jazzkatter

Med jämna mellanrum anordnar Nalen dansklubb i klassisk anda med livemusik. Den unika historiska miljön i kombination med den klassika dansanta jazzmusiken, spelad av en orkester, gör det hela till en danskväll som du sent glömmer.

Stockholm Salsa Dance

Dansa salsa, bachata och kizomba

Stockholm Salsa Dance ligger centralt nära Hötorget och anordnar varje vecka danskvällar utan krav på föranmälan. På måndagar socialdansar man salsa cubana och bachata till 00, fredagar salsa, bachata och kizomba till 01 och på lördagar är det kizomba för hela slanten!

Swedish Swing Society

Jazzigt värre

Är du sugen på till exempel lindyhop, balboa eller stepp så har Swedish Swing Society både kurser och danskvällar oavsett hur mycket erfarenhet du har sedan tidigare. Socialdanskvällarna fokuserar ofta på en dansstil i taget och går under namnen Friday night swingout, blues eller shuffle, samt Saturday night fusion.

IDance Studio

Hemsida

I dance, you dance

Träna på dina salsa- och bachata-steg hos Idance, som ordnar socialdans en dag i veckan. Socialdanskvällen ska vara en öppen och välkomnande samlingsplats för Stockholms alla dansare, och varje vecka hålls drop in-kurser innan socialdansen drar igång. 

Chicago Swing Dance Studio

Swingdans för alla

Under onsdagar och utvalda lördagar kan du komma till Chicago för en helkväll av swingdans i olika teman med levande orkestrar eller dj:s. Onsdagskvällarna inleds med en drop in-kurs för dig som vill prova på lindyhop. Håll utkik i kalendariet för att se vad som är på gång.

Ebba Dansklubb

Hemsida

Bugga loss

”Att dansa är att leva!” är dansklubben Ebbas motto. Därför erbjuder de ett rikt program inom danser som bugg, boogie woogie och foxtrot – däribland socialdanskvällar då och då. Ebbas håller till i egna klubblokaler i Tullinge.

Wanna Dance

Hemsida

Dansa swing, bugg och fox

Hos Wanna Dance kan du gå och ta en danskurs eller gå på någon av deras sociala danskvällar dit alla är välkomna. Under danskvällarna dansas bland annat west coast swing och fox, och vissa kvällar ingår en drop in-kurs innan danskvällen sätter igång.

Mälarsalen

Danskurser och socialdans

Mälarsalen ligger i Münchenbryggeriet, där de ordnar såväl kurser i vals, foxtrot och bugg, som socialdanskvällar. Då bjuder de ofta in liveband som höjer stämningen rejält.

Sprallen

Sommardansbana på Södermalm

Nere vid Årstaviken hittas dansbanan Sprallen, som förut gick under namnet Söders Dansbana. Här ordnas socialdanskvällar på somrarna, med allt från salsa, mambo och flamenco till lindyhop. Håll utkik på sociala medier för schemat.

Gröna Lund

Hemsida

Sommardans

Under sommarhalvåret kan alla danssugna ta sig till dansbanan på Gröna Lund för en härlig svängom. Här är det främst salsa och bachata som gäller, så det är bara att snöra på sig dansskorna och ge sig iväg.

Stora Skuggans dansbana

Dansbana vid sjön

I Norra Djurgårdsstaden, i natursköna, lummiga omgivningar med en liten sjö intill, hittas Stora Skuggans dansbana. Här ordnas olika typer av danskvällar under somrarna, arrangerade av privata aktörer som vill få in lite mer dans i livet. Passa på att ta med picknickfilten och njut av sommar, sol och dans.

Nattklubbar med bra dansgolv

Trädgården Under Bron
Trädgården
tradgarden.com
Under Bron
underbron.com
Trädgården Under Bron

Både sommar och vinter

Två nattklubbsklassiker i Stockholms uteliv är Trädgården och Under Bron. Båda hittas under Skanstullsbron, och medan Trädgården är sommarklubben under bar himmel och som närmast kan beskrivas som en fritidsgård för vuxna, är Under Bron det lite stökigare syskonet som håller öppet på vinterhalvåret. Fokus ligger på elektronisk musik och man bjuder in såväl hus-dj:s som stora, internationella namn, men ofta kan du också dansa till hiphop på det lite mindre dansgolvet.

 • Hammarby Slussväg 2, Södermalm/Skanstull Hammarby Slussväg 2, Södermalm/Skanstull
  Trädgården
  Hammarby Slussväg 2, Södermalm/Skanstull
  Under Bron
  Hammarby Slussväg 2, Södermalm/Skanstull
 • Trädgården
  tradgarden.com
  Under Bron
  underbron.com
  Trädgården
  08-644 20 23
  Under Bron
  08-644 20 23
 • Trädgården Under Bron

Spy Bar

Hemsida

Många legendariska kvällar

Spy Bar hittar du mitt på Stureplan, i vad som känns som en stor sekelskifteslägenhet eller någons hem, bara att det pågår en stor fest där. Dansgolvet är ofta smockat och öppettiderna generösa. Här dansar du med media- och klubbfolk, och en och annan influencer är inte helt ovanligt att träffa på.

Berns LE! Neu
Berns
berns.se
LE!
berns.se/sv/nattliv
Berns
@berns
LE!
@lesthlm
Berns LE! Neu

House och techno

Berns pampiga lokaler och källarklubbar har länge lockat festsugna stockholmare, kändisar och besökare. Här hittar du bland annat houseklubben Le och technoklubben Neu, där man har satsat lite extra på att skapa en riktigt bra ljudmiljö för att musiken ska upplevas så som den var tänkt att upplevas, något som får höfterna att gunga.

 • Berzelii Park, City/Norrmalm Berzelii Park, City/Norrmalm Berzelii Park, City/Norrmalm
  Berns
  Berzelii Park, City/Norrmalm
  LE!
  Berzelii Park, City/Norrmalm
  Neu
  Berzelii Park, City/Norrmalm
 • Berns
  berns.se
  LE!
  berns.se/sv/nattliv
  08-566 322 00
 • Berns LE! Neu

Café Opera

Klubbklassiker

Café Opera, som i folkmun ofta går under namnet “Cafét”, har varit en självklar destination för danssugna stockholmare sedan 80-talet. Här kan du förvänta dig grymma dj:s och ett hett dansgolv.

Lemon Bar – Dansställen
Lemon Bar
Lemon Bar – Dansställen
Lemon Bar
Lemon Bar – Dansställen
Lemon Bar
Lemon Bar – Dansställen
Lemon Bar
Lemon Bar – Dansställen
Lemon Bar
Lemon Bar – Dansställen
Lemon Bar
Lemon Bar – Dansställen
Lemon Bar
Lemon Bar – Dansställen
Lemon Bar

Lemon Bar

Schlagerfavorit

Vill du skriksjunga till artister som Linda Bengtzing, Carola och Magnus Carlsson, då har du kanske störst chans på Kungsholmsklubben Lemon Bar. Här har man bjudit på hög stämning, ett välkomnande dansgolv, schlagerdängor och färgglada drinkar sedan 1994, och man har inga planer på att sluta.

Kristall

Salsa på terrassen

Nattklubben Kristall kallar sig Stockholms största latin- och salsanattklubb och bjuder ofta in till härlig dans för alla åldrar och nivåer. Under de varmare månaderna flyttar dansgolvet ut till terrassen och du dansar då under bar himmel de ljumma sommarkvällarna. 

Club Caribe Sthlm

Nattklubb med salsa

Club Caribe är en pop up-nattklubb som är helt dedikerad till latinomusik och salsadans. Hit kan alla salsaälskare komma och dansa salsa och bachata tillsammans hela natten lång till sina favoritlåtar. Håll koll på datum på sociala medier.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;