Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Hallwylska Restaurang

2,8
26 betyg
Redigera Hallwylska Restaurang
Hallwylska Restaurang

På Hamngatan hittar du Hallwylska museet, vars pampiga innergård på senare år har förvandlats till en restaurang och bar med sydeuropeiska influenser. Här döljer sig en tjusig oas mitt i stan där man kan äta och dricka drinkar året runt.

Hallwylska museet är från början ett gammalt privatpalats som numera även stoltserar med mat och dryck. Sedan 2015 huserar nämligen en kontinental restaurang och bar på den undangömda innergården. Här kan man både äta och ta en drink i en av Stockholms ståtligaste miljöer, omgärdad av palatsets väggar och statyer. Restaurangen, som är inredd med växter och snirkliga möbler, har dessutom öppnats upp under hela året genom att man har byggt ett glashus och satt ut värmelampor. Hit går det lika bra att komma för en lunch, middag eller en AW i baren, oavsett om det är sommar eller inte.

Även menyn hämtar influenser från Sverige och södra Europa. Här kan du bland annat hitta charkuterier, ostron, grillat kött, fisk och klassiska desserter. Lunchmenyn är mindre än middagsmenyn och inkluderar både köttalternativ och sallad. Bortsett från att äta lunch och middag går det även bra att besöka Hallwylskas restaurang för att ta en fördrink eller mingla runt i baren och beställa cocktails, mocktails, viner och champagne. Det finns även en mindre uteservering på Hamngatan utanför entrén.

Se även Hallwylska museet

Användarbilder på Hallwylska Restaurang Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Hallwylska Restaurang av Sarah A.
  • Bild från Hallwylska Restaurang av Lilian W.
  • Bild från Hallwylska Restaurang av Hanna H.
  • Bild från Hallwylska Restaurang av Hanna H.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
14 jun 2019

Önskar jag kunde ge detta stället två betyg, ett för baren och ett för restaurangen.

För baren är underbar, det är trevlig personal och goda drinkar. Härlig stämning i typ den finaste innegården i Stockholm. Älskar detta stä... Visa hela »

11 sep 2018

Innegårdarnas utegård nummer 1. Absolut en av dom bästa i Stockholm. Från utsidan är det några sittplatser och rätt lugnt, det mysigt ut. Inne så är det wow!!! Känns som man kommit till italien. Romantiskt, mysigt, vackert. Både husets uts... Visa hela »

24 aug 2020

Hur kan jag ha missat den där innergården? Det är ju verkligen innegårdarnas innergård? Superstjärnan nummer 1! Om det finns någon bättre innergård i Stockholm får ni gärna skicka DM, för i så fall måste jag ta mig dit på... Visa hela »

13 maj 2022

Stockholms absolut vackraste restaurang och bar 🤩

Visst personalen i baren kan vara lite dryga men vad gör det när man har en otrolig atmosfär som gör att man drömmer sig till utlandet! 🍸

Älskar viben här, det känns härligt och lyxigt. Visa hela »

6 jul 2018

Hallwylskas innegård är fantastiskt! Ibland undrar jag hur min hjärna ibland kan glömma bort att det finns. Enligt mig - Stockholms topp uteservering!

Tänk att du går in genom en stor massiv port från Stockholms hetsigaste korsning och hamnar på... Visa hela »

9 jun 2019

Ville komma ifrån de klassiska Stockholm vimlet och vilken liten pärla! Du kliver in genom dem pampiga dörrarna och slåss av en helt underbar innergård! Du glömmer bort att du befinner dig i huvudstaden och vimlet utanför.

Testade bar delen men kommer... Visa hela »

29 jun 2019

De har en innergård som är så mysig och skapar känslan att vara utomlands. De drinkarna vi beställde var goda men inte magisk goda. Kommer bli fler aw här 😊

Listad i: Bra drinkar
12 nov 2018

En underbar oas som tar mig tillbaka till tiden då jag var i Florens.
Fantastiskt byggnadskonst som ramar in innergården som är smakfullt inrett med underbara blommor och buskar med mysiga sittplatser mellan fontänen och en massa grönska.

Det var kärlek... Visa hela »

Listad i: Uteservering
27 feb 2020

Älskar stället!! Maten är supergod och jag gillar att de ändrar meny varje år så man får testa nytt. Lite pricy, men det är miljön som man vill åt, känns som man är utomlands i Frankrike någonstans :)

Listad i: Favorit i repris
14 maj 2020

Baren får helt klart en 4, fantastiskt trevligt att besöka för ett glas vin i en väldigt unik miljö för sthlm. För middag är det inte mer än ok så min rekommendation att titta förbi på en aw eller fördrink en solig dag men ta middag... Visa hela »

3 jul 2021

Bjöd min sambo på lunch här, vilket i hindsight kanske inte var det bästa. Bättre miljö för kompishäng, AW eller förfest. Känner mig lurad av alla influencers som höjer stället till skyarna, haha.

Hög partymusik och då... Visa hela »

2 sep 2020

Pinsamt dålig service!
Otrevlig personal både vid entré och i matsalen, vi kände inte oss välkomna trots att vi hade bokat bord. Fick notan efter 2 timmar trots att vi fick vänta på mat och drick i 40 minuter. Skulle aldrig dit igen!

24 jul 2020

Otrevlig personal både vid entré och i matsalen, vi kände inte oss välkomna trots att vi hade bokat bord.
Beställde fisk som var helt rå i mitten, fick vänta i 20 min för att få den grillad (då alla andra i sällskapet var klara med hu... Visa hela »

8 aug 2020

Uselt. Sämst service, man var inte alls välkommen tog endast hand om personalens vänner eller kändisar. Servitören försökte litegrann men tyvärr. USELT gå inte hit!

8 aug 2020

Ingen kom till oss på 25 min och desvärre håll de på att byta markisen och nästan tappat stolpe på oss. Skam.

26 jun 2021

Så god mat puman smällde i m6n

19 aug 2020

Klassisk turistfälla. Otrevlig hovmästare som har noll koll och det sprider sig till personalen. Väntade i 40 min på förrätt och under tiden fråga de om vi var sugna på efterrätt 2 gånger. Drickat kom inte heller. Fisken för 365kr var hå... Visa hela »

8 aug 2020

Vi väntade i 20 minuter på att en servitris skulle ge oss våra 2 drickor vi beställt men tillslut fick vi nog så vi gick och de märkte och bara log mot oss men sa ingenting, vi kände oss inte välkomna alls. Sedan tappade de nästan en stolpe på os... Visa hela »

22 aug 2021

Överskattad innegård med katastrofal service i restaurangen. Långa väntetider på samtliga rätter. Tog en halvtimme att ens få beställa dryck trots inte alla bord var fulla. Förrätterna var ett skämt, några bitar chark på en vanli... Visa hela »

1 aug 2021

Översätt till svenska »

One of the worst restaurant and bar experiences I’ve had in my ten years in Stockholm. Incredible unfriendly staff, very bad food and terrible drinks. I ordered four dishes out of which three were put in front of me with the wrong food on the plate without any word. When I asked why this is no... Visa hela »

Sida 1 av 2