Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Adria Ristorante & Bar

4,3
19 betyg
Redigera Adria Ristorante & Bar

Adria Ristorante & Bar

4,3
19 betyg
Redigera Adria Ristorante & Bar

Familjen Montanari har sedan 1971 drivit italienska krogar i Stockholm. På Adria Ristorante för den andra generationen av familjen Montanari traditionerna vidare. Här skapas moderna och nytänkande smakkombinationer av traditionella rätter från Italien. Hit kommer du för att uppleva genuina smaker och högkvalitativa råvaror i en tidlös miljö där man sätter stämning, umgänge och matglädje i centrum.

Inhyst i Traditions gamla lokaler i Vasastan hittar du Adria, en italiensk restaurang som serverar lunch och middag men som också välkomnar till ett glas vin i baren. Maten är genomitaliensk, med en meny bestående av antipasti, pasta, secondi och dolci. Här hittar du rätter tillagade med typiska italienska råvaror som sardeller, buffelmozzarella, vongole, svärdfisk, hemgjord salsiccia eller gelato.

Adria har skapat en kombination av en modern kvarterskrog och italiensk ristorante. Ambitionen är att erbjuda en inbjudande och hemtrevlig stämning för alla tillfällen och umgängen. Inredningen är varm med färgglada tapeter, stolar och soffor i sammet och klassiska träbord. Här finns även en bar för den som önskar att ta sig ett gott glas före eller efter middagen.

Likväl som för den romantiska dejten är Adria ett ställe för ett lunchmöte, middag med familjen eller helgfirande med vänner. Här finns både små och stora bord, och under sommarsäsong dukar restaurangen upp med uteservering på Tulegatan 10.

Adria Ristorante har vunnit priset för "Bästa italienska vinbar” två år i rad, 2017 och 2018. Priset ges ut av Gambero Rosso som är Italiens största mat-, vin- och restaurangguide.

Användarbilder på Adria Ristorante & Bar Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Adria Ristorante & Bar av Babak N.
  • Bild från Adria Ristorante & Bar av Babak N.
  • Bild från Adria Ristorante & Bar av Babak N.
  • Bild från Adria Ristorante & Bar av Babak N.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
19 sep 2020 · Uppdaterad

Fin liten italiensk restaurang med hög mysfaktor. Förrätterna höll hög standard och tryffelpastan likaså. Pastan var verkligen al dente men hade önskat lite mer salt och möjligtvis peppar men Over all var vi väldigt nöjda! Jättebra service och... Visa hela »

30 nov 2016

Bara testat lunchen men maten var prisvärd och god.

28 jun 2019

Bra service, fin lokal (lite högljutt) och pastan... så gott! Kändes lyxigare med pilgrimsmussla mitt i pastan och rikt med övriga skaldjur! Bra vin som servitören rekommenderade. Jättemysigt, kändes hemtrevligt och bra med allergier, noggranna!

27 maj 2022

Haft stället på min lista väldigt länge, men inte besökt förrän nyligen.
Autentisk "kvartersitalienare". Rena smaker, inte för mycket krimskrams utan väldigt straight forward. Eleganta förrätter, generösa varmrätter. Visa hela »

12 jan 2019

Favoritkvarterskrogen utan tvekan! Genuint italienskt ställe som serverar mat med stor passion 🙌

7 feb 2020

Har vara varit på Adria någon gång tidigare, och då på lunch. Nu var det dags att testa middagen. En spontan vardagsmiddag, så det blev ingen förrätt. Tycker menyn var lite knepig... Delade på en tryffelpasta och en ragu tillslut. Pastan var vä... Visa hela »

1 apr 2019

En supermysig och trevlig italiensk restaurang 🍴 🍝. Deras mat var väldigt god och prisvärd.

Listad i: Favorit middag
27 sep 2020

Tog burrata till förrätt och tryffelpasta till varmrätt - wow verkligen supergott! Gott vin till också, rekommenderat av servitrisen.

Så varför bara 3 ⭐️? Jo för att vi fick vänta 10 + minuter på vårt bord utan att få någon... Visa hela »

2 mar 2020

En klassisk italiensk kvarterskrog. Både mat och personal känns genuint italienskt. Miljön är helt ok, inget speciellt, dock väldigt hög ljudnivå som kan vara irriterande om man vill ha en mysig middag. Jag åt en tryffelpasta som smakade gott, perfekt al de... Visa hela »

25 okt 2018

Har ätit både lunch och middag här. Vid båda tillfällen var jag nöjd. Älskart att få en lunch där det är lite mer engagemang än att bara slafsa upp något på tallriken.
Mys. Hemtrevligt. Glada färger. Prisvärt.
U... Visa hela »

26 aug 2019

Bara varit här en gång, men det var en riktigt bra middag (pasta för min del). Väl omhändertagna, härlig stämning och gänget som jobbar får en att känna sig som hemma

30 jan 2020

Den mysiga italienaren på hörnet!
När man är på Adria känns det som är i Italien på riktigt. Intimt och inte så stort.
Trevlig personal, bra service och duktiga på att rekommendera mat och dryck.
Portionerna är italienska i s... Visa hela »

9 dec 2016

Jag har testat Adria både för lunch och middag och resultatet har varit utmärkt. Kan verkligen rekommdera den rökta mozzarellan till förrätt (tyvärr ingen bild). Bilden nedan är från lunchen.

15 mar 2020

Supertrevligt! Var där med min dotter och mitt barnbarn 2 år gammal. Fick en fantastiskt upplevelse med såå trevlig personal och mycket god mat. Priserna ligger på mellandyrt skulle jag säga men allt var så gott och fint och trevligt så det var inget ja... Visa hela »

24 feb 2018

Ät allt, ok? Och drick tills du hittar vad du letar efter, börja med Barolon och leta dig därifrån!

13 dec 2017

Fantasisk italiensk familjerestaurang, både lunch och middag rekommenderas varmt!!

18 jan 2017

Mitt andra hem! Fantastiska smaker, nytt och genuint på samma gång. Service och atmosfär är toppen! Varit där på AW med kompisar också, perfekt när man vill kunna sitta ned och snacka. Charkuterierna som ingick till drinken var förstaklassig. Rekommen... Visa hela »

7 jan 2017

Bästa italienaren i Stockholm!

4 dec 2016

Bäst! Fantastisk mat och service

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

15 feb 2018

hyfsat god mat men otrevlig personal.stressigt eftersom de ville att man skulle äta klart snabbt.Vi var 12 personer som hade bokat och ingen gav dricks.
sevitrisen blev ännu mera otrevlig. Aldrig mera Adria för min del.