Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

BC Burgers Nytorget

4,3
8 betyg
  • Nytorgsgatan 33
    • Södermalm
  • Denna verksamhet har rapporterats som permanent stängd.
Redigera BC Burgers Nytorget

Hamburgertrenden håller ett stadigt grepp om Stockholm. Sommaren 2017 slog BC Burgers upp portarna vid Nytorget i Sofo. En ambitiös hamburgerrestaurang som lagar mat från grunden och använder kött från svenska gårdar. Här kan man även dricka cocktails och köra en AW.

BC Burgers är inrett i Sofo-stil, med lädersoffor, industrimöbler och svartvita fotografier. Här vill man förmedla den uråldriga känslan av att samlas runt elden, äta och få gemenskap (BC är bland annat en lek med "Before Christ"). Matfilosofin lyder att man ska veta vad man äter, och ambitionen är att göra den populära snabbmatsfavoriten till något alldeles extra - med hjälp av fina råvaror och omsorgsfull matlagning. Köttet till hamburgarna väljs från närliggande gårdar, och i köket eftersträvas svenska grönsaker efter säsong.

Vid sidan om hamburgare gjorda på högrev och bringa erbjuder man flera vegoburgare samt en veganburgare, gjord på bönor och cashewnötter, och det går även att få glutenfritt mandelbröd istället för ”vanligt” hamburgerbröd med vetemjöl. Till hamburgarna serveras flera såser och tillbehör, samt bland annat laktosfri milkshake (om man inte vill gå loss på en Oreo Dream Cake, till exempel). BC Burgers bjuder även på AW-häng. I den mässingprydda baren mitt i restaurangen blandas cocktails med bland annat tequila och mezcal, och det går även att beställa in lite barmat. Lagom till sommaren finns en rymlig uteservering med centralt Söderläge.

Användarbilder på BC Burgers Nytorget Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från BC Burgers Nytorget av Maria N.
  • Bild från BC Burgers Nytorget av Maria N.
  • Bild från BC Burgers Nytorget av Maria N.
  • Bondburguren – Bild från BC Burgers Nytorget av Hanna D.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 nov 2017

Först och främst det viktigaste: burgaren. Tog en vanlig cheeseburgare med majo och rödlök. Den var världsklass! Hade varken låga eller höga förväntningar, men detta var verkligen en överraskning. Spontant kan jag inte komma på någon jag... Visa hela »

22 apr 2018

Har varit på BC några gånger nu och måste höja betyget till en femma. Den vegetariska burgaren Bonden är bland de bästa jag ätit och pommesen är riktigt bra. Plus för ständigt trevlig personal.

18 mar 2018

Wow! Vilken service. Hovmästaren här var riktigt trevlig, rätt man på rätt plats. Vi kom en lördagkväll kl 19.30 utan att ha bokat bord men det ordnade han på 5 minuter. Vi fick sitta i baren så länge och prova öl när jag inte kunde best... Visa hela »

7 okt 2018

Jag åt lunch här och det är väldigt prisvärt. Man får en 160g burgare, pommes, dipsås och bubbelvatten eller lättöl för 99 kr och det är sjukt gott! Köttet har bra yta men är fortfarande lite rosa i mitten, vilket är ovanligt a... Visa hela »

Listad i: Burgare
24 feb 2018 · Uppdaterad

Ett av mina favoritställen i Stockholm. Rekommenderar burgaren Nytorget med portabello och tryffeldressing. Ett extra plus för min del är att de serverar ölen i kylda glas.

15 jun 2019

Översätt till svenska »

Nice & clean restaurant my daughter and I visited around lunchtime on a Friday.

Simple menu , about 3 different type of burgers and also a few vegan burger options....I ordered the Nytorget burgers which the waitress said was popular.

There is not much more to say other than... Visa hela »

18 mar 2019

Trevligt burgarhak! Skönt vibe och trevlig personal.

Blev en beställning av två vegoburgare. Bondburgaren (kan ha ett annat namn) och en halloumi burgare. Rikligt kryddad bondburgare - BRA! Halloumiburgaren var supergod. Blir nog återbesök snart!

6 jan 2020

Bc har riktigt goda vego- och köttburgare. Det är de finstämda och välkomponerade smakerna som imponerar. En pärla!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.