BC Burgers Nytorget

4,3
8 betyg
$$
Restaurang
Bar
BC Burgers Nytorget
4,3
8 betyg

Hamburgertrenden håller ett stadigt grepp om Stockholm. Sommaren 2017 slog BC Burgers upp portarna vid Nytorget i Sofo. En ambitiös hamburgerrestaurang som lagar mat från grunden och använder kött från svenska gårdar. Här kan man även dricka cocktails och köra en AW.

BC Burgers är inrett i Sofo-stil, med lädersoffor, industrimöbler och svartvita fotografier. Här vill man förmedla den uråldriga känslan av att samlas runt elden, äta och få gemenskap (BC är bland annat en lek med "Before Christ"). Matfilosofin lyder att man ska veta vad man äter, och ambitionen är att göra den populära snabbmatsfavoriten till något alldeles extra - med hjälp av fina råvaror och omsorgsfull matlagning. Köttet till hamburgarna väljs från närliggande gårdar, och i köket eftersträvas svenska grönsaker efter säsong.

Vid sidan om hamburgare gjorda på högrev och bringa erbjuder man flera vegoburgare samt en veganburgare, gjord på bönor och cashewnötter, och det går även att få glutenfritt mandelbröd istället för ”vanligt” hamburgerbröd med vetemjöl. Till hamburgarna serveras flera såser och tillbehör, samt bland annat laktosfri milkshake (om man inte vill gå loss på en Oreo Dream Cake, till exempel). BC Burgers bjuder även på AW-häng. I den mässingprydda baren mitt i restaurangen blandas cocktails med bland annat tequila och mezcal, och det går även att beställa in lite barmat. Lagom till sommaren finns en rymlig uteservering med centralt Söderläge.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
8

Recensioner av BC Burgers Nytorget

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Först och främst det viktigaste: burgaren. Tog en vanlig cheeseburgare med majo och rödlök. Den var världsklass! Hade varken låga eller höga förväntningar, men detta var verkligen en överraskning. Spontant kan jag inte komma på någon jag...

Har varit på BC några gånger nu och måste höja betyget till en femma. Den vegetariska burgaren Bonden är bland de bästa jag ätit och pommesen är riktigt bra. Plus för ständigt trevlig personal.

Wow! Vilken service. Hovmästaren här var riktigt trevlig, rätt man på rätt plats. Vi kom en lördagkväll kl 19.30 utan att ha bokat bord men det ordnade han på 5 minuter. Vi fick sitta i baren så länge och prova öl när jag inte kunde best...

Jag åt lunch här och det är väldigt prisvärt. Man får en 160g burgare, pommes, dipsås och bubbelvatten eller lättöl för 99 kr och det är sjukt gott! Köttet har bra yta men är fortfarande lite rosa i mitten, vilket är ovanligt a...

Listad i: Burgare
·

Ett av mina favoritställen i Stockholm. Rekommenderar burgaren Nytorget med portabello och tryffeldressing. Ett extra plus för min del är att de serverar ölen i kylda glas.

Nice & clean restaurant my daughter and I visited around lunchtime on a Friday.

Simple menu , about 3 different type of burgers and also a few vegan burger options....I ordered the Nytorget burgers which the waitress said was popular.

There is not much more to say other than...

Trevligt burgarhak! Skönt vibe och trevlig personal.

Blev en beställning av två vegoburgare. Bondburgaren (kan ha ett annat namn) och en halloumi burgare. Rikligt kryddad bondburgare - BRA! Halloumiburgaren var supergod. Blir nog återbesök snart!

Bc har riktigt goda vego- och köttburgare. Det är de finstämda och välkomponerade smakerna som imponerar. En pärla!

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
8

Representerar du BC Burgers Nytorget?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på BC Burgers Nytorget?

På BC Burgers Nytorget serveras bland annat:

  • Hamburgare
  • Amerikanskt
  • Veganskt
  • Vegetariskt

Vilken typ av bar är BC Burgers Nytorget?

Vi har klassificerat BC Burgers Nytorget som:

  • Cocktailbar
  • Ölbar

Vad kostar det att äta på BC Burgers Nytorget?

BC Burgers Nytorget ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Kan man beställa take away från BC Burgers Nytorget?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från BC Burgers Nytorget. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Har BC Burgers Nytorget uteservering?

Ja, BC Burgers Nytorget har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Var ligger BC Burgers Nytorget?

BC Burgers Nytorget ligger på Nytorgsgatan 33, 116 40, Södermalm. I närheten ligger Tjärhovsplan, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Medborgarplatsen (ca 550m).