Om du älskar kebab, då bör du bege dig till M.O.A.S filial på Nytorget. Här tillagas den populära snabbmatsrätten helt från grunden med råvaror av högsta kvalitet. Bakom konceptet står Jiray Seropian som även driver Kebabspotting, ett känt Instagram-konto helt tillägnat streetfood och kebab.
Efter att ha lockat kebabentusiaster till Vasastan i fem år slog Meat on a Stick upp dörrarna på Söder i början av 2021. Grundaren Jiray Seropian är en van världsresenär som testar streetfood i små hål i väggen i länder som Israel och Sydafrika, något som även har influerat menyn på M.O.A.S. Här serveras kebab med kött från samma leverantör som några av stans toppkrogar använder, och spetten byggs för hand varje dag. På menyn hittar man kyckling, lamm, fläsk och falafel i olika varianter, serverat i ett nybakat pitabröd fyllt med grönsaker och hemgjorda såser. Det går även att få en bowl med eller utan kött. All mat tillagas dagligen från grunden, utan halvfabrikat och genvägar. Brödet bakas av restaurangens egen bagare.
Bortsett från kebab och falafel satsar restaurangen även på hantverksöl, och bland ölsorterna finns dessutom en som är M.O.A.S egen. Beer in a Can heter den och är framtagen av mikrobryggeriet Mikkeller speciellt för Meat on a Stick. Det går även bra att kombinera maten med ett glas bubbel, vin eller alkoholfritt alternativ. M.O.A.S huserar i en lokal nära Nytorget, inredd med mosaik och industrilampor. Här finns även en uteservering framåt våren och sommaren.
Se även M.O.A.S – Meat on a Stick Roslagsgatan, M.O.A.S – Meat on a Stick Rörstrandsgatan