Recension av Bibliothék – av Adam L.

Jag var här på brunch. Positivt överraskad! Kommer definitivt tillbaka, både för brunch och för att testa middagen – återkommer med utlåtande. Lidingö har saknat den här typen av restaurang, som faktiskt är bra på riktigt (all ära till Gavroche, Grill Inn m.fl. – älskar dem – men det är inte riktiga restauranger i den bemärkelsen). Dvs. detta hade kunnat ligga mitt på Östermalm utan att skämma ut sig.

Med det sagt är det ingen sensation matmässigt, men jag gillade menyn (för brunchen, som sagt), priserna var klart godkända – några rätter överraskande billiga, samt att allt var gott.

Lobsterrollen uppfattades vid första anblick som lite liten. När man satte tänderna i den märkte man dock att den var väldigt generöst fylld, vilket inte brukar vara fallet med dessa. Riktigt god var den också. Därmed tycker jag också priset på 195 är bra (i stan hade det varit 295 eller mer). Två rejäla kycklingklubbor för 65 kr är extremt prisvärt; kunde dock smakat lite roligare. Kycklingmackan var lite oklar – helt ok, men finns mer potential med lite förfining. Bäst var baosen, som var både riktigt goda samt serverades på ett trevligt sätt att man fick "montera" dem själv. Plus för en stor skål med fina krispiga pommes med aioli. Och ytterligare ett plus för iskall Coca-Cola (ska ej underskattas!☝️).

Stället i sig är ganska stort och fint inrett. Hit kommer jag som sagt gärna tillbaka för att testa även middagen. Trevlig personal, om än aningen ouppmärksam (man fick hela tiden anstränga sig lite för att få deras uppmärksamhet).

Sammantaget en solid fyra. Det bästa Lidingö har att erbjuda i kvalitetsväg för tillfället. Jag ska stötta så gott jag kan!

Listad i: Lidingö's best