Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Caina

3,0 • 2 recensioner
Caina

På Caina, i anslutning till Nobis Hotel på Norrmalmstorg, står den italienska kokkonsten i centrum. Här serveras traditionella, rustika rätter i elegant och modern miljö ett snäpp ner från gatuplan. För konceptet står Stefano Catenacci från Operakällaren.

Caina öppnades första gången på Södermalm under sjuttiotalet av Stefano Catenaccis föräldrar. Tre decennier senare tog han med sig namnet och öppnade den stiliga trattorian mitt på Norrmalmstorg. Här kommer influenserna från olika matdistrikt i hela Italien, med rätter från exempelvis Rom, Milano och Venedig. Menyn är klassiskt indelad i antipasti, pasta och huvudrätter bestående av fisk och kött, samt givetvis dolci – italienska desserter. Precis som hos den traditionella italienska matlagningen framhåller man enkla smaker och fina råvaror.

I lokalen samsas vita dukar, tunga draperier och stengolv, men också modernt designade lampor och möbler som sätter sin speciella prägel. Här ska det kännas både elegant och avslappnat att sitta och äta. Kanske tillsammans med vänner, affärsbekanta eller varför inte en dejt. Med sitt lite dolda läge precis intill Norrmalmstorg är restaurangen lika central som avskild – här kan man garanterat ägna sig ostört åt att umgås och fördjupa sig i de italienska smakerna.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Adam L.

Har varit på Caina ett par gånger och tycker det är bra men lite väl tilltagna priser. Kvalitén på maten varierar mellan bra och fantastiskt. Senast åt jag ett pocherat ägg med tryffel som var absolut världsklass, och även en pasta på oxr... Visa hela »

Malin S.

Har varit här två gånger och varit relativt nöjd båda gångerna. Köket är italienskt och maten är helt ok, inget extraordinärt. Miljön är finkrokskänsla och man förväntar sig bättre och roligare mat, vilket Caina inte... Visa hela »