Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Da Peppe

4,0
3 betyg
Redigera Da Peppe

På Da Peppe i Gamla stan kan familjer, affärslunchare och par slå sig ner för en måltid med italienskt tema. Menyn inkluderar alla kategorier - här kan man förvänta sig, antipasti, primi, secondi, pasta, pizzor och dolci.

Rödvita dukar, kristall-lampetter på väggarna och kronor i taket, tegelväggar och vinflaskor – man behöver inte tjuvkika på de röd-vit-gröna markiserna för att veta att man hamnat i Italien på Da Peppe. Inredningen är hemtrevlig, med böcker, dekorationer och svartvita fotografier längs väggarna.

Restaurangen ligger nästan i slutet av den breda Storkyrkobrinken, vilket gör att lokalen får mer dagsljus än man är van vid på restaurangerna i Gamla stans smala gränder. Adressen tillåter också plats för en uteservering med utsikt över Riddarhuset och Bondeska palatset.

Maten på menyn är inspirerad av Italiens alla hörn, från den solvarma stövelklacken och tån till landets norra delar. För den som varken kan italienska eller är bevandrad i landets matkultur kan man enkelt översätta primi, secondi och dolci till förrätt, varmrätt och dessert. Strax före hittar du dessutom antipasti, som brukar beskrivas som tilltugg. Det är också vanligt med två varianter av secondi, en varmrätt med fisk eller kött.

Den som tycker att det känns knivigt att navigera mellan menyns olika delar på traditionsenligt vis kan istället prova Da Peppes så kallade "husets meny", där man får välja valfri två- eller trerätters utifrån olika framtagna förslag.

Användarbilder på Da Peppe Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Da Peppe av Hannah B.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
12 aug 2022

Älskar personalen! Pizzorna är de godaste jag ätit. Maten över lag håller god kvalitet. Du blir kanske inte överraskad av själva menyn, men här får du mat, dryck och servering av högsta klass för denna typ av restaurang. Ligger centralt, utanf... Visa hela »

31 jan 2018

Sån underbar personal! Tog en Scampi-rätt, den var helt magisk. Mina vänner åt pasta, då jag inte är så förtjust i bara pasta-rätter kanske jag tyckte det saknades lite mer grönsaker i den rätterna. Men det har de ju inte i Italien heller så... Visa hela »

7 feb 2018

Kändes som att vara i Italien (som jag aldrig varit i) det var trevlig personal och god mat. Nästa gång blir det testa deras pizzor!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.