På Da Peppe i Gamla stan kan familjer, affärslunchare och par slå sig ner för en måltid med italienskt tema. Menyn inkluderar alla kategorier - här kan man förvänta sig, antipasti, primi, secondi, pasta, pizzor och dolci.
Rödvita dukar, kristall-lampetter på väggarna och kronor i taket, tegelväggar och vinflaskor – man behöver inte tjuvkika på de röd-vit-gröna markiserna för att veta att man hamnat i Italien på Da Peppe. Inredningen är hemtrevlig, med böcker, dekorationer och svartvita fotografier längs väggarna.
Restaurangen ligger nästan i slutet av den breda Storkyrkobrinken, vilket gör att lokalen får mer dagsljus än man är van vid på restaurangerna i Gamla stans smala gränder. Adressen tillåter också plats för en uteservering med utsikt över Riddarhuset och Bondeska palatset.
Maten på menyn är inspirerad av Italiens alla hörn, från den solvarma stövelklacken och tån till landets norra delar. För den som varken kan italienska eller är bevandrad i landets matkultur kan man enkelt översätta primi, secondi och dolci till förrätt, varmrätt och dessert. Strax före hittar du dessutom antipasti, som brukar beskrivas som tilltugg. Det är också vanligt med två varianter av secondi, en varmrätt med fisk eller kött.
Den som tycker att det känns knivigt att navigera mellan menyns olika delar på traditionsenligt vis kan istället prova Da Peppes så kallade "husets meny", där man får välja valfri två- eller trerätters utifrån olika framtagna förslag.