Agaton Agaton

Guiden till Gamla stans bästa pizza

Gamla stans historiska gränder förknippas kanske inte alltid med italiensk pizza, men visst finns det restauranger och pizzerior som serverar god pizza även här. Den lilla stadsdelen ruvar både på klassiska restauranger och lite nyare tillskott där du kan stilla suget efter en margherita, capricciosa eller någon annan typ av pizza. Låter smält mozzarella och hemgjord tomatsås lockande? Här listar vi Gamla stans bästa pizzaställen.

Innehållsförteckning
 1. Gamla stans bästa pizza
  1. Goose Alley Pizza Kiosk – Både nytänkande och klassiskt
  2. Agaton – Känsla av Italien
  3. Kornhamnstorg No 53 – Italiensk gastropub
  4. Michelangelo – Anor från 70-talet
  5. Da Peppe – Trivsam matupplevelse
  6. Portofino – Spännande toppings

Gamla stans bästa pizza

Goose Alley Pizza Kiosk

Både nytänkande och klassiskt

Bland de slingrande gränderna i Gamla stan hittas Gåsgränd, gatan som även inspirerat namnet på det här pizzahaket. Goose Alley Pizza Kiosk har ett lite annorlunda koncept, där du köper pizza i form av slice istället för hela pizzor. Du slipper alltså bestämma dig för bara en sort, och kan istället botanisera bland de både klassiska och traditionella varianterna som står listade på menyn. Skulle några bitar kännas för futtigt går det även att köpa en hel familjepizza.

Restaurang Agaton – Pizza Gamla stan
Restaurang Agaton
Restaurang Agaton – Pizza Gamla stan
Restaurang Agaton
Restaurang Agaton – Pizza Gamla stan
Restaurang Agaton
Restaurang Agaton – Pizza Gamla stan
Restaurang Agaton
Restaurang Agaton – Pizza Gamla stan
Restaurang Agaton
Restaurang Agaton – Pizza Gamla stan
Restaurang Agaton
Restaurang Agaton – Pizza Gamla stan
Restaurang Agaton
Restaurang Agaton – Pizza Gamla stan
Restaurang Agaton

Agaton

Känsla av Italien

Bland kullerstensgränderna hittar du restaurang Agaton som är inredd i italiensk stil, med rödrutiga dukar och levande ljus. Menyn innehåller bland annat nygräddade pizzor tillagade med Tipo 00-mjöl, San Marzano-tomater och fior di latte. Du kan även få din pizza utan gluten, eller varför inte delad i slices.

Kornhamnstorg No 53

Italiensk gastropub

Som namnet antyder ligger den här italienska gastropuben mitt på Kornhamnstorg. Ledorden lyder "social dining & drinking", och på menyn hittar du bland annat italienska pizzor tillagade med genuina råvaror. Här finns allt från margherita till löjromspizza att välja bland.

Michelangelo

Hemsida

Anor från 70-talet

Michelangelo har funnits sedan 1973 och är med andra ord en riktig klassiker. I historiska lokaler med tegelvalv och klassisk atmosfär serverar de bland annat stenugnsbakad pizza med fina italienska råvaror. Givetvis är smakerna traditionella, med pizzor såsom margherita och capricciosa.

Da Peppe

Hemsida

Trivsam matupplevelse

Da Peppe serverar italienska klassiker i lika klassisk miljö. Här görs pizzorna med hemlagad tomatsås och färska råvaror, och de går även att få glutenfria. Slå dig ner och ät lunch eller middag – restaurangen satsar på en trivsam matupplevelse för såväl familjer som för vänner och kollegor.

Portofino

Spännande toppings

Ett av Gamla stans senare krogtillskott, Portofino, erbjuder allt från en aptitretare i baren till en långmiddag med flera rätter. Här kan du svänga förbi på en pizza från vedugnen, toppad med ingredienser såsom buffelmozzarella, tryffel, pilgrimsmusslor, kronärtskocka och prosciutto.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;