Ristorante Paganini

3,6
8 betyg
Italiensk restaurang
Hemsida
Paganini
3,6
8 betyg
Hemsida

Klassisk italienare i Gamla stan. Här serveras traditionell italiensk mat med nytänkande inslag. Den anrika lokalen med stora fönster inger Lady och Lufsen-känsla, med rödvita bordsdukar och kandelabrar, och på menyn hittas Italiens mest älskade rätter.

Paganini huserar på Gamla stans populäraste gågata Västerlånggatan och har sedan 1995 välkomnat såväl turister som stammisar och lokalbor. Miljön är rustik, med typiska italienska detaljer som skapar en anrik och hemtrevlig atmosfär. Här lägger man stor vikt vid personlig service och ger gärna rekommendationer och hjälper till att anpassa menyn efter speciella önskemål.

Kvällstid serveras en à la carte-meny med italienska klassiker från Emiliga/Romagna-regionen och en avsmakningsmeny med ett handplockat urval av italienska delikatesser. Precis som i Italien består menyn av antipasti (den italienska versionen av förrätter), primi (mellanrätter som består av pasta) samt secondi (varmrätter i form av allt från kött till fisk och skaldjur). Dagtid erbjuds svensk och italiensk husmanskost, med säsongsanpassade råvaror och ingredienser.

Föreslå ändringar

Recensioner av Paganini

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
27 nov 2019

Bland de bättre ställena för vardagslunch i gamla stan!
Mysigt, snabb service och en trevlig salladsbar!
Helt klart prisvärt.
Bra service också.

20 okt 2018

Överraskande bra mat och utmärkt service. Som stockholmare blir man tyvärr lätt skeptisk till ställen i Gamla stan man inte hört så mycket om.

Jag var här en fredagkväll med ett stort sällskap vilket gjorde att lokalen kanske kändes ex... Visa hela »

10 maj 2019

Jag bokade Paganini för en familjemiddag en lördagkväll. Jag har varit här tidigare, men det var flera år sedan. Mitt goda intryck från då gjorde alltså att jag valde att boka det igen. Jag gillar Paganini, det är mysigt och den italienska känsla... Visa hela »

20 jun 2018 · Uppdaterad

Mysig italienare, känns lite som om man är utomlands, förmodligen för att den ligger mitt i Gamla stan och man är omringad av turister. God klassisk pasta!

18 apr 2017

Något sämre än många andra av Stockholms italienare. Rätterna var rätt så platta och ingen riktigt smakupplevelse. Men centralt, prisvänligt och trevlig personal!

3 aug 2018

Firade 6 månader med min flickvän med en lunch date på denna trevliga och mysiga resturang. Maten var god, fick vänta minimalt och personalen var trevliga och kunde även engelska. Trevlig lokal i gamla stan.

Vi beställde 2 varmrätter från lunch men... Visa hela »

1 nov 2015

God mat och bra service, ganska trång lokal.

23 feb 2017

Fantastiskt italienare! Ravioli och lammlägg var utsökt! Bra utbud av vin. Trevlig service!