Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Dell'Attore

4,6
12 betyg
Redigera Dell'Attore
Dell'Attore

Sedan 2001 har den familjeägda lilla kvarterskrogen Dell'Attore serverat omtalade pizzor bland kultiga filmaffischer och personlig inredning. Idag är Dell'Attore nästintill en institution på Östermalm, känd både för sin mat och för sitt klassiska filmtema.

Dell'Attore startades av ägaren Valerio Amico, vars farbror var en av de italienare som introducerade pizzan i Stockholm på sjuttiotalet. Idag drivs Dell'Attore som en familjerestaurang, och stilen är densamma som när den öppnades. Lokalen utgörs av två våningar fyllda med filmposters och souvenirer, och övervåningen (en etagevåning) är möblerad med gamla biografstolar att sitta och äta i. Här är stämningen familjär och atmosfären italiensk - tanken är att man ska känna sig som hemma.

Genom åren har pizzorna lockat stor publik och hyllats i pressen. På menyn hittas klassiska, italienska pizzor samt stans kanske enda pizzarullar, men också pastarätter och italienska desserter. Och till skillnad från många andra restauranger i Stockholm så är det inte napolitanska pizzor som serveras, utan traditionella pizzor från Rom. Att komma i tid kan vara en bra idé, då lokalen lätt fylls upp. Sommartid går det även bra att bänka sig på uteserveringen.

Användarbilder på Dell'Attore Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Dell'Attore av Katarina D.
  • Bild från Dell'Attore av Katarina D.
  • Bild från Dell'Attore av Annelie V.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
4 sep 2020

Mysig, personligt inredd, pittoresk och välkomnade lokal. Trångt men Corona anpassad now-a-days
Osar dejt night och lady och lufsen romantik.
Välfyllt vinglas
Trevlig och rar service
Pga Corona serveras endast pizza och som efterätt bara glass
Tunna stora piz... Visa hela »

7 okt 2018

Jippi vad kul att recensera Dell’Attore! Ser att flera varit där för flera år sedan och det var även jag. Sen har jag glömt bort detta ställe i typ 6-7 år, men bestämde mig för att ta dit min karl nyligen på en dejt.
De berömda piz... Visa hela »

20 sep 2015

Väldigt bra restaurang. Maten, personalen, lokalen, allt får 5 stjärnor.

1 jul 2015

Reviderar min tidigare recension efter gårdagens besök. Pizzorna är grymt goda, äkta italienska, med många spännande alternativ på menyn som man inte har testat tidigare. Trevlig personal och mycket unik och mysig lokal.

10 aug 2015

Pizzorna håller högsta klass på denna tradionellt italienska, personliga och urmysiga restaurang. Ett litet minus för lasagnen och ett stort minus för att Coca Cola ej serveras. Ingen vill ha Pepsi!!!!!!

28 jan 2015 · Uppdaterad

Jag älskar verkligen Dell'attore! Det är ett litet ställe och alltid fullt med folk. Pizzorna är en av Stockholms bästa och här fuskar man inte med ingredienserna utan allt är genuint Italienskt, precis som ägarna. Deras Tiramisu är magisk, men ofta... Visa hela »

24 aug 2020

Bäst bara bäst. Pizzarestauranger må komma och gå men bara de bästa kan bestå

8 feb 2017

Tunna pizzor med färska råvaror. Trevligt och mysigt!

1 mar 2016

Dell'attore smakar som hemma!

27 maj 2015

Älskar lokalen och den personliga känslan. Mycket mer personlig än andra pizzerior. Maten är i hög klass men framförallt tycker jag om atmosfären och det genuint italienska som genomsyrar allt!

29 dec 2015

Mitt absoluta favoritställe när det gäller pizza i Stockholm. Allt här är gemytligt, härligt och otroligt gott!

Listad i: Gött!
25 aug 2021

Så tycker pressen

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2005-09-16

“Paradis för pizzaälskare”