Dell'Attore

4,5
13 betyg
$
Pizzaställe
Hemsida
Dell'Attore
4,5
13 betyg
Hemsida

Sedan 2001 har den familjeägda lilla kvarterskrogen Dell'Attore serverat omtalade pizzor bland kultiga filmaffischer och personlig inredning. Idag är Dell'Attore nästintill en institution på Östermalm, känd både för sin mat och för sitt klassiska filmtema.

Dell'Attore startades av ägaren Valerio Amico, vars farbror var en av de italienare som introducerade pizzan i Stockholm på sjuttiotalet. Idag drivs Dell'Attore som en familjerestaurang, och stilen är densamma som när den öppnades. Lokalen utgörs av två våningar fyllda med filmposters och souvenirer, och övervåningen (en etagevåning) är möblerad med gamla biografstolar att sitta och äta i. Här är stämningen familjär och atmosfären italiensk - tanken är att man ska känna sig som hemma.

Genom åren har pizzorna lockat stor publik och hyllats i pressen. På menyn hittas klassiska, italienska pizzor samt stans kanske enda pizzarullar, men också pastarätter och italienska desserter. Och till skillnad från många andra restauranger i Stockholm så är det inte napolitanska pizzor som serveras, utan traditionella pizzor från Rom. Att komma i tid kan vara en bra idé, då lokalen lätt fylls upp. Sommartid går det även bra att bänka sig på uteserveringen.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Dell'Attore Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Dell'Attore

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
5 aug. 2022 · Uppdaterad

Det var länge sen jag blev så positivt överraskad av en restaurang. Var inte överdrivet pepp på att besöka en pizzeria som funnits så länge, med tanke på hur många bra som poppat upp senaste åren. Såg inte heller överdrivet kul... Visa hela »

4 sep. 2020

Mysig, personligt inredd, pittoresk och välkomnade lokal. Trångt men Corona anpassad now-a-days
Osar dejt night och lady och lufsen romantik.
Välfyllt vinglas
Trevlig och rar service
Pga Corona serveras endast pizza och som efterätt bara glass
Tunna stora piz... Visa hela »

7 okt. 2018

Jippi vad kul att recensera Dell’Attore! Ser att flera varit där för flera år sedan och det var även jag. Sen har jag glömt bort detta ställe i typ 6-7 år, men bestämde mig för att ta dit min karl nyligen på en dejt.
De berömda piz... Visa hela »

20 sep. 2015

Väldigt bra restaurang. Maten, personalen, lokalen, allt får 5 stjärnor.

1 juli 2015

Reviderar min tidigare recension efter gårdagens besök. Pizzorna är grymt goda, äkta italienska, med många spännande alternativ på menyn som man inte har testat tidigare. Trevlig personal och mycket unik och mysig lokal.

10 aug. 2015

Pizzorna håller högsta klass på denna tradionellt italienska, personliga och urmysiga restaurang. Ett litet minus för lasagnen och ett stort minus för att Coca Cola ej serveras. Ingen vill ha Pepsi!!!!!!

28 jan. 2015 · Uppdaterad

Jag älskar verkligen Dell'attore! Det är ett litet ställe och alltid fullt med folk. Pizzorna är en av Stockholms bästa och här fuskar man inte med ingredienserna utan allt är genuint Italienskt, precis som ägarna. Deras Tiramisu är magisk, men ofta... Visa hela »

8 feb. 2017

Tunna pizzor med färska råvaror. Trevligt och mysigt!

27 maj 2015

Älskar lokalen och den personliga känslan. Mycket mer personlig än andra pizzerior. Maten är i hög klass men framförallt tycker jag om atmosfären och det genuint italienska som genomsyrar allt!

24 aug. 2020

Bäst bara bäst. Pizzarestauranger må komma och gå men bara de bästa kan bestå

1 mars 2016

Dell'attore smakar som hemma!

29 dec. 2015

Mitt absoluta favoritställe när det gäller pizza i Stockholm. Allt här är gemytligt, härligt och otroligt gott!

Listad i: Gött!
25 aug. 2021
Listad i: Favoriter

Så tycker pressen

SvD Krogguiden

· 5 av 6 · 2005-09-16

“Paradis för pizzaälskare”