Gamla Enskede Matbod

4,3
8 betyg
$$$
Kvarterskrog
Gamla Enskede Matbod
4,3
8 betyg
Typiska rätter: Toast Skagen, köttbullar, fisk- & skaldjursgryta

Charmig kvarterskrog med klassisk matlagning och svenska smaker

Önskar du dig traditionell, svensk husmanskost som är kärleksfullt tillagad och serverad i en miljö som tar dig tillbaka till en tid då mat intogs under lugn och ro? Då kan Gamla Enskede Matbod ha det du söker. En bit utanför Stockholm hittar man denna hemtrevliga kvarterskrog som erbjuder klassisk matlagning kombinerat med moderna influenser.

I de charmiga gamla kvarteren, bara en kort promenad från Sandsborgs tunnelbana, hittas Gamla Enskede Matbod. Här får råvaran stå i centrum under både middag, lunch och brunch.

Franska matlagningstekniker, svenska smaker och råvaror i säsong är knepet på krogen, som funnits på samma adress sedan 2009. Menyn är en klassisk variant med både svenska och europeiska smaker i form av förrätter, varmrätter och efterrätter. Detta avnjuts i charmig kvarterskrogsmiljö med välvda fönster, schackrutigt golv och grön träpanel på väggarna. Till våren öppnar man uteserveringen med egen bar på bästa läge, med sol från eftermiddag till sen kväll.

Under 2022 genomfördes en omfattande renovering och utbyggnad som resulterade i en avskild matsal och en bardel med utsikt över lummiga Triangelparken. Här kan man droppa in för ett glas och något smått att äta. Lite längre in i lokalen finns även vinkällaren och festvåningen, där de kan ordna dopfika eller doplunch, minnesstunder, bröllop, födelsedagsfiranden och andra festligheter.

Föreslå ändringar

Recensioner av Gamla Enskede Matbod

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
24 maj 2023

Lunch med bästa gänget på Gamla Enskede Matbod. Magisk mat, bra service. Stor och lugn uteservering mitt i villaområdet. Sol från lunch och framåt. Fullständiga rättigheter. Rekommenderas! Väl värt en omväg för att ta sig hit. 🙂

6 juni 2019

Den här pärlan i mina gamla 'hoods' serverar, för att vara lokalkrog, ambitiös och kvalitativt väldigt bra mat i avslappnad miljö. Trevlig miljö - inne som ute - och bra personal.

7 aug. 2018 · Uppdaterad

Härlig restaurang i Gamla Enskede. Uteserveringen som är öppen på sommaren är toppen. Maten är god - inget extravagant - men vällagat och smakrikt! Skulle gärna gå tillbaka, men kanske mer för en mysig helhetsupplevelse än just maten i sig.

29 mars 2021

Gick in med relativt låga förväntningar.
Jag beställde entrecote med pommes å bea.
Vilken köttbit!!!
Så fantastiskt mört med grym stekyta. Ändå en av de bättre köttbitar jag blivit serverad.
Mycket goda pommes och bea... Visa hela »

20 sep. 2020

Nyfiken på att ta en tur utanför tullarna eller helt enkelt bosatt söder om Söder? Hoppa av på Sandsborg och ta dig till gulliga Gamla Enskede för en trevlig matupplevelse. Här finnes en mysig kvarterskrog med härlig uteservering som gör Gamla Enskede M... Visa hela »

13 okt. 2023

Så trevligt och bra ställe. Otrolig vinlista och fantastisk entrecôte!

29 apr. 2018 · Uppdaterad

Kommer in och blir hänvisade till vårt bord av en trevlig servitör. Beställer två fräscha och goda bellinis som fördrink och beställer sedan maten.

Servitören svarar proffisigt på alla frågor jag har. Allt ifrån vilket vin som... Visa hela »

16 dec. 2021

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

2 okt. 2023

Jättemysig kvarterskrog i en villa i Gamla Enskede. Fint inrett och mysig belysning. Typisk bistromeny och maten var helt ok. Inget dåligt egentligen, men inte heller något som stack ut. Tyvärr var servicen inte på tå och vi fick varken frågan om dessert, elle... Visa hela »

4 juli 2020

Gå hit om du gillar att mötas av förebråelser och när detta påtalas (inte alls otrevligt) till en lättkränkt hovmästare bli illa behandlad av servicepersonalen hela kvällen. Hovmästaren hade tydligen instruerat övrig personal att vi inte... Visa hela »