Halv Grek Plus Turk tar med sig en bit av östra Medelhavets matkultur till Östermalm och Stockholm. Som namnet antyder serveras framförallt rätter med inspiration från Grekland och Turkiet, dock i modern tappning med egna tolkningar. På menyn hittar du mängder av meze att kombinera och dela runt bordet.
Trots det anonyma läget på Jungfrugatan är Halv Grek Plus Turk kända för sin tolkning av medelhavsköket. Restaurangen har funnits sedan 1996 och står även bakom kokböckerna Meze hos Halv Grek Plus Turk samt Meze - Det Stora Blå (mat-reseskildring skriven tillsammans med kläddesignern Camilla Thulin). Här kan man få en ordentlig matresa och plocka ihop varma, kalla, friterade och grillade meze – många av dem representerade i böckerna. Räkna med allt från tzatziki och hummus till lammgryta och kebab.
Medelhavsrötterna avspeglas även i inredningen, som är full av snirkliga detaljer, mönstrad mosaik, låga soffor och varma lyktor. Men här hittar du även popkonst av Andy Warhol på väggarna. Sällskap som vill ha mer avskildhet kan boka ett mysigt chambre separée där de två stilarna möts. För dessa sällskap (från 12 till 20 personer) erbjuds en färdigkomponerad meny med ett urval av alla medelhavsrätter.
Vill man istället beställa maten till ett evenemang så erbjuds catering. I stort sett all mat på menyn går att beställa för avhämtning, varma som kalla rätter.