Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Halv Grek plus Turk

3,5 • 8 recensioner
Halv Grek plus Turk

Halv Grek Plus Turk tar med sig en bit av östra Medelhavets matkultur till Östermalm. Här serveras framförallt rätter med inspiration från Grekland och Turkiet (som namnet antyder) - men i modern tappning och med egna tolkningar. På menyn hittar du mängder av meze att kombinera och dela runt bordet.

Trots det anonyma läget på Jungfrugatan är Halv Grek Plus Turk kända för sin tolkning av det orientaliska medelhavsköket. Restaurangen har funnits sedan 1996 och står även bakom kokböckerna Meze hos Halv Grek Plus Turk samt Meze - Det Stora Blå (mat-reseskildring skriven tillsammans med kläddesignern Camilla Thulin). Här kan man få en ordentlig matresa och plocka ihop varma, kalla, friterade och grillade meze – många av dem representerade i böckerna. Räkna med allt från tzatziki och hummus till lammgryta och kebab.

De orientaliska rötterna speglas även i inredningen som är full av snirkliga detaljer, mönstrad mosaik, låga soffor och varma lyktor. Men här hittar du även popkonst av Andy Warhol på väggarna. Sällskap som vill ha mer avskildhet kan boka ett mysigt chambre separée där de två stilarna möts. För lite större sällskap (över åtta personer) erbjuds en färdigkomponerad meny som finns tillgänglig både här och i matsalen. Den intima miljön gör sig givetvis lika bra för mindre sällskap och par som vill göra en matresa på tu man hand. Lunch serveras till slutna sällskap på minst 20 personer.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
14 apr 2018

Trevlig miljö, helt okej mat. Tveksamt om det räcker för att jag ska komma tillbaka dock!

10 feb 2015

Halv grek plus turk är en orientalisk restaurang belägen på Jungfrugatan 33 med mat inspirerad från östra medelhavsregionen. Jag tog tillsammans med mitt sällskap in många olika både varma och kalla smårätter (meze) vilka alla uppskattades vä... Visa hela »

19 sep 2016

God mat från en rolig meny. Just när jag var där hade vi en märklig servitör, men så är det kanske inte alltid.

24 mar 2016

Rätt svårt att sätta betyg på detta ställe. Maten i helhet var god, stället i sig var väldigt trevligt men servicen var väldigt märklig. Nonchalant till gränsen på otrevligt - ett väldigt konstigt bemötande som nästan blev komi... Visa hela »

21 sep 2015

I mitten av övre Östermalm, som generellt inte pulserar överhuvudtaget, har den här otroligt familjära restaurangen huserat i 20 år. Ett väldigt trevligt meze-ställe som aldrig är tomt men som nästan alltid kan klämma in än. Bra vinlista o... Visa hela »

22 sep 2016

På ngt konstigt sätt saknade jag mina favoriter ur båda köken. Lite trist mat.

29 jun 2018

Alldeles för små portioner och smaklöst för vad det kostade...vi var två personer som åt, och för bröd med tsatsiki i princip betalade man 600kr...

6 aug 2016

Gudomlig mat, fantastisk miljö och oerhört trevlig personal