Harvest Home

4,4
12 betyg
$$
Restaurang
Bar
Harvest Home
4,4
12 betyg

Känslan som inträder när man uppspårar något nytt och undangömt. När man på ett naivt sätt tror sig vara en av de första som fascineras av en ny plats. När man hör sig själv tänka - wow, vilken gömma och i samma sekund ser sig omkring och inser att den där goda stämningen och avspända hemmakänslan, i själva verket delas av en lojal och ansenlig skara. Den känslan har nog fler än ett dussin upplevt vid första klivet in till en av Södermalms kvarterspärlor Harvest Home. Och förstagångsbesökare blir sällan engångsbesökare, här har många funnit sitt andra vardagsrum.

Föreställ dig sinnesstämningen på Bondegatan en höstkväll. Kanske strosar du oreflekterat tillsammans med en god vän. Och precis innan Bondegatan hunnit korsa Renstiernas gata uppenbarar sig några träbord under ett par beiga markiser. En titt in genom fönstret avslöjar en skön pubatmosfär. Dov belysning, tända ljus och ett gäng människor runt en träbar. Väl innanför dörren möts du av ett härligt sorl. Det är svårt att kategorisera in Harvest Home. Vissa kallar det pub, andra kvarterskrog. Vi kallar det för ett livfullt vardagsrum med pub- och kvarterskänsla.

Till Harvest Home har en härligt brokig publik hittat. Och troligtvis är det just anledningen till att stämningen är så öppenhjärtlig, till skillnad från många andra populära söderställen som har en starkt nischad publik. Ofta kommer man hit för att få sig ett glas av sin favoritölsort. Sortimentet är brett och man hittar en del sällsynta bryggerier på listan. Men man skymtar även ett gäng middagsgäster, och den rätt som helt klart framträder starkast är dem omtyckta griskinden och spädgriskotletten med mandelpotatismos, tryffel och cidersky. Även skaldjursgrytan är ett populärt alternativ.

Stora delar av kroggästerna sällskapar med personalen, och ett annat gäng tycks ha hittat sin egen favoritplats vid bordet intill några antika böcker. Det här är helt klart en stammiskrog. Men för den delen känner man sig som premiärbesökare inte alls obekväm. Snabbt smälter man in i den opretentiösa och murriga miljön. Att en rad kända skådespelaransikten också väljer att umgås på just den här kvarterskrogen, understryker att adjektivet ansträngt inte existerar här.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Harvest Home Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,4
12

Recensioner av Harvest Home

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Svärmor bor i kvarteret och detta är det självklara vattenhålet när man skall vidare ut på stan.

Verkligen hemsk upplevelse. Personalen i baren är otroligt oförskämd. 0/10.

Härlig, annorlunda pub för området!

När jag kom hit för första gången kändes det något som att stiga in i fotograf Anders Pedersens värld och hans porträtt av publivet i 70-talets Hamburg. Det var långt från lika murket och slitet, men det var något med klientelen, atmosfä...

Listad i: Mina hak!

Mitt absoluta favoritställe. Mycket god och prisvärd mat och suveränt trevlig personal!

Kvarterskrog när den är som bäst!
Bra öl, vällagad mat, trevlig personal och familjär stämmning.

Favorit när jag är i sta’n/på Söder. God stämning, vällagad Mat och vällhälld Guinness Draught! Sköna gäster - och Ronnie Lane på väggen säger det mesta!..

Texten har översatts automatiskt.

Följ med Sam på fredag kväll, 6 mars, runt 22:00 till en CAFÈ så mysig med en stämning som inte kan beskrivas, så fri från allt du trycker ner. Som Sam säger, min andre hem. Kom tillbaka säkert, jag måste smaka på mycket god öl...

Så tycker pressen

Mitt i Gourmand

· 4 av 5 · 2013-04-05

“Vällagad mat och behagliga priser i en skön miljö är alltid rätt”

Mitt i Gourmé

· 3 av 5 · 2013-04-05

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,4
12

Representerar du Harvest Home?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Harvest Home?

Vi har klassificerat Harvest Home som:

  • Ölbar
  • Pub

Vad kostar det att äta på Harvest Home?

Harvest Home ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av mat serveras på Harvest Home?

På Harvest Home serveras bland annat:

  • Europeiskt

Får jag ta med min hund på Harvest Home?

Ja, Harvest Home är hundvänligt och tillåter att du tar med din hund när du besöker restaurangen.

Var ligger Harvest Home?

Harvest Home ligger på Bondegatan 50, 116 33, Södermalm. I närheten ligger Vitabergsparken. Närmsta tunnelbana är Medborgarplatsen (ca 600m).