Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Japanska Galleriet

5,0
6 betyg
Redigera Japanska Galleriet

Japanska Galleriet ligger på klassiska Arsenalsgatan mitt i stan och är inhyst i ett före detta galleri, som numera har förvandlats till en elegant restaurang i minimalistisk stil. Här har man bytt ut konsten mot stilfull sushi och japansk fusion med inspiration från Tokyo.

Att Japanska Galleriet ligger i ett gammalt galleri skvallrar både namnet och miljön om. Här har man bevarat den konstnärliga inramningen för att i stället erbjuda sushi som en konstform, med säsongsbetonade smaker och kreativa presentationer. Inspirationen kommer från Tokyo och dess ikoniska neonlandskap med alla sina japanska izakayor. På menyn hittar man inte bara kockens val av sashimi och nigiri, utan även mindre fusionrätter med japanska smaker och drycker som exempelvis sake och whiskey.

Den gamla utställningslokalen har inretts i elegant, minimalistisk stil med en blinkning till både konstvärlden och till Japan. Här möts man av en både intim och pulserande miljö med ljusa och mörka träslag, svartvita fotografier, japansk keramik och rosa kakel. Det går även bra att ta en barplats och se på när kockarna lagar mat i det öppna köket. Vill man fortsätta vidare är Japanska Galleriet centralt beläget mitt bland kända Stockholmsinstitutioner, bara ett stenkast från Nybroplan och Berzelii park.

Restaurangen erbjuder även catering för både privata och affärsmässiga tillställningar. Tillsammans tar man fram en meny med högkvalitativ sushi, säsongsbetonade råvaror och passande drycker.

Användarbilder på Japanska Galleriet Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Japanska Galleriet av These S.
  • Bild från Japanska Galleriet av These S.
  • Bild från Japanska Galleriet av These S.
  • Bild från Japanska Galleriet av Patrik E.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
14 dec 2022

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Nyöppnade och serverar några helt fantastiska smaker! Oj. Kvalitetsmat, vackert presenterad i en elegant och mysig atmosfär. Rekommenderas varmt till både lunch och middag! Interiören är på plats och den vänliga personalen gör det till ett nöje at... Visa hela »

14 dec 2022

Nyöppnad japansk inspirerad restaurang mitt i city.
Snyggt inramat med topservice.
Maten vacker och mycket välsmakande med finess och djupa genuina smaker.
Lägg till prisvärda rätter som man gärna delar med sällskapet.
Öppet både lunch oc... Visa hela »

14 jan 2023

Japanska Galleriet är ett smultronställe!! Helt fantastisk sushi med personlig service mitt i smeten!!! Väl värt varenda krona!!

20 dec 2022

This is my new favorite sushi place in Stockholm!! So tasty and the quality of sushi is another level! Love the dining-room - so cozy and the decor/artwork makes you wanna sit here and sip on wine for hours 😁 5/5 Will be back again!

23 dec 2022

14 dec 2022