Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Lievito

3,9
15 betyg
Redigera Lievito
Lievito

I Hornstull, inhyst i gallerian med uteservering mitt på torget där solens strålar lyser större delen av dagen, hittar man sedan våren 2021 denna italienska restaurang och cocktailbar. Lievito välkomnar den som vill avnjuta en lunch eller middag i Italiens tecken, eller ta något gott att dricka i baren – här hittas italienska viner samt öl och cocktails där smaker från det sydeuropeiska landet blandas med svenska.

Lievito vill ta med sina gäster på en själslig resa genom Italien. På tallriken får man ta del av traditionella rätter såväl som med inslag och inspiration från övriga Medelhavet. Bar- och vinmenyn består av ekologiska viner och säsongsbetonade rekommendationer – handplockat för att komplettera smakerna man hittar i rätterna.

Antipasti, primi, secondi... Precis som sig bör i Italien, består menyn av mindre tilltugg, smårätter, pasta, varmrätter, pizza – och såklart dessert. Caprese och carpaccio, risotto och frutti di mare, bläckfisk och blåmusslor, margherita eller pizza blanco – detta är bara ett litet urval av vad du hittar på den gedigna menyn.

Lokalen andas modern interiör med färgglad inredning och sobra möbler. Här finns ett stort runt bord i en egen del av lokalen för större sällskap. Är ni färre kan ni välja att sitta bland de mindre borden intill väggen, eller varför inte bänka dig vid fönstret med full utsikt över torget – perfekt för att spana. Hela upplevelsen och atmosfären präglas av konst och musik.

Under varmare månader finns en uteservering för den som vill sluka sol och dricka aperol spritz.

Användarbilder på Lievito Visa alla

  • Lägg till bild
  • Cheesecake. - Bild från Lievito av Emmi A.
  • Risotto med svamp. - Bild från Lievito av Emmi A.
  • Utsikt från fönsterplats - Bild från Lievito av Linn W.
  • Bord för störrre sällskap - Bild från Lievito av Linn W.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
4 jul 2021

Stanna till här när jag hade lite tid över och tog en drink. Super varmt ute så fick bli en aperol spritz, och den var riktigt god. Svalkande och bra balanserad.
Väldigt centralt så är mycket människor som springer utanför och köer som gå... Visa hela »

20 nov 2021

Kvalitén på Lievito var högre än vad jag förväntar mig när ännu en ny krog öppnar i Stockholm idag, i allt från inredning till mat och service ! Jag var där på lunch mitt i veckan och åt en svamppasta med grädde (väldig... Visa hela »

30 nov 2021

Jag och en vän hade bokat bord en mycket lugn vardagskväll i november, det var knappt några gäster i lokalen när vi anlände. Blev därför besviken av välkomnandet, då vi fick stå och vänta en stund i baren innan någon hälsade o... Visa hela »

19 maj 2021

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Fantastisk mat, bra service & en mycket trevlig upplevelse! 5/5 😍

23 maj 2021

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Fantastisk service, god mat och vin. 5/5 och en extra stjärna för tjänsten

20 feb 2022

Jag var van vid riktig italiensk mat, men den här gången var inte den bästa. Jag saknar de italienska kockarna som arbetade här tidigare. servitörerna lite oförskämda, men det var ändå en cool middag. fantastisk pizza

20 feb 2022

maten var ganska bra (jag gillade mest pizza), men tjänsten var verkligen långsam och oförskämd. verkade nästan som att de inte var glada över att vara på jobbet

4 okt 2021

Översätt till svenska »

Amazing dinner at Lievito!
Pasta Vongole was one of the best I ever ate. My friend got tuna tartar, super yummy the contrast between mango salsa and avocado cream. Pistacchio tiramisù and cheesecake unbelievable good!

20 feb 2022

Översätt till svenska »

Jätte mysigt ställe! Satt här och pluggade, trevlig personal, fin miljö, bra musik och gott café! Kommer absolut gå hit igen!

25 maj 2021

Bra läge, proffsig och bra service, smakfull inredning och framförallt kvalitativ Italiensk mat ☆☆☆☆☆

4 okt 2021

I had a great experience at this restaurant. Firstly, very well located, excellent quality of the food served. I left to make this observation about this restaurant after having gone to eat there a few times. And today I can guarantee that if you want to taste quality Italian dishes like the aran... Visa hela »

1 okt 2021

Skulle ha en trevlig födelsedags middag med vänner och möttes av märklig personal som varken välkomnade oss,eller sa hej! Maten kom,pastan var stenhård, varpå jag påpekade detta och fick tillbaka,vad jag trodde var en ny,men den hade bara värmts upp!!... Visa hela »

9 aug 2021

WOW säger jag, mitt och tjejernas nya stammishak! Maten, servisen, ALLT är top notch👌

12 mar 2022

14 mar 2022