Bitza

3,9
20 betyg
$
Pizzaställe
Restaurang med mat från mellanöstern
Hemsida
Instagram
Bitza
3,9
20 betyg
Hemsida
Instagram

Palestinska pizzor, mellanrätter, öl, vin och enkla groggar. Det hittar du på Bitza, som ligger i Hornstull. Här serveras pizzor som görs på en långjäst deg, med smaker från Palestina och hela Mellanöstern.

På Bitza i Hornstull hittar du mat och dryck med influenser från Palestina och Mellanöstern. Menyn varierar efter säsong och bjuder på pizza, röror, mellanrätter och mackor. Missa inte deras mazmez, mellanrätter som är tänkta att delas runt bordet, precis i linje med restaurangens Mellanösternflirt. Vad sägs om deras bitza, där pizzahantverk möter råvaror från köken i Mellanöstern? På lördagar och söndagar kan du svänga förbi för en brunch med mackor och plates såsom chicken shawarma, shakshuka och hummus mussabaha.

Lokalen är inte ditt vanliga kvartershak. Här hittar du bistrostolar, råa tegelväggar, schackrutigt klinkergolv, droppformade lampor och gröna träsoffor. Vid bardisken kan du slå dig ner för ett glas bubbel, vin, en öl eller espresso martini. På sommaren kan du avnjuta mat och dryck på den soliga uteserveringen med utsikt över vattnet. Avrunda besöket med kaffe från ägarens eget kafferosteri Kersh, en kanna te eller en bit cheesecake, husets specialitet.

Ett tips är att boka i förväg för att vara säker på att få ett bord. För större sällskap finns även ett chef's table vid köket.

Föreslå ändringar

Recensioner av Bitza

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
13 nov. 2019

Varför är inte fler pizzorior såhär mysiga! Lokalen får mig verkligen att gå ner i varv och bara vilja mysa ner mig, kan ha med att göra att det är mörkt och regn utanför fönstret. Trevliga möbler och härliga växter i hela loka... Visa hela »

11 maj 2020

Åh vad jag tycker om Bitza. Skönt häng, bra uteservering sett till typ av ställe och prisvärt! Riktigt goda pizzor från mellanöstern.

Du måste bara ta Zaatar med just deras hemgjorda zaatar (kryddblandning) på. Ost, kom ihåg osten! Kö... Visa hela »

24 feb. 2023

Ett lyft sedan jag var där sist. Känns som jag helt plötsligt var utomlands. Härlig och skön stämning, blandat med folk och god mat.

21 okt. 2020

En restaurang jag vill ge en fyra. Men den får faktiskt inte det!

Lokalen är verkligen supermysig och stämningen härlig! Om fler pizzerior hade den här looken och känslan hade jag ätit pizza betydligt oftare än vad jag gör nu! Det är nä... Visa hela »

28 feb. 2022

Jag vet ej vad som har hänt men pizzorna har blivit betydligt sämre. Servicen är sämre. salladen är ICA påse sallad med 3 bitar pålägg

Inredningen är fortfarande fantastisk.
Men det är varken värt din tid eller plånbok

Listad i: Brunch/Helglunch, Pizza
6 okt. 2018

Till Bitza går du en söndag när du tar en promenad runt Söder och börjar bli hungrig.
Inredningen är fin och personalen trevlig och välkomnande.
Eftersom mitt sällskap och jag älskar hummus, aubergineröra och pickles, provar vi dessa - som t... Visa hela »

4 feb. 2019

Vi testade lunchen på Bitza. Det serverade goda pizzor, både fräscha och smakrika. Det var kul att testa en ny variant av pizza. Om du är i närheten av Hornstull så är det absolut värt ett besök. :)

4 juni 2020

Bitza har verkligen allt jag söker när det kommer till ett skönt och avslappnat pizzaplace som jag faktiskt vill hänga på. Pizzorna är välgräddade, smakar gott och mycket (särskilt ihop med en iskall Birra Moretti) och stämningen är skönt... Visa hela »

2 feb. 2020

Jag och mitt sällskap tog in en pizza och smårätter så som hummus, ugnsbakad aubergine, paprikaröra etc. att dela på. Maten smakade bra, det var prisvärt och mysig inredning. Helt klart en modern och rolig take på pizzeria! Tyvärr dras betyget ner på... Visa hela »

5 juli 2023

Otroligt god mat och fin service!

15 nov. 2019

En mörk, ösregning och ännu tröttare tisdagskväll - det kräver sin icke-hembakade pizza!Innan besöket hade jag både läst och sett mycket av vad Bitza erbjuder och jag vågar säga att det föreligger en liten hype om det relativt... Visa hela »

18 jan. 2023

Gillar’t! Nice med något lite annorlunda.

25 apr. 2020

Mysig lokal och spännande koncept. Härligt att kunna beställa en röra att doppa sina kanter i ☺️ Jag valde mozzarellapizzan och mitt sällskap kycklingpizzan. Mozarella pizzan var mycket god - god sötma från den grillade löken och god örtighet från... Visa hela »

29 dec. 2019

Trött på den vanliga pizzan? Prova en palestinsk pizza, en så kallad bitza.

Bitzas lokal är öppen, trevlig och har en hipster vibe som passar konceptet! Fräscha palestinska pizzor med annorlunda toppings. Trevligt att det finns lite småplock så s... Visa hela »

12 juli 2022

Servicen var topp, maten var topp, miljön var topp! Väl värt ett besök

17 aug. 2018

Supergod mat och fin personal!

28 aug. 2021
22 aug. 2023
6 nov. 2023
22 aug. 2023