Meno Male Vasastan

4,3
22 betyg
Redigera Meno Male Vasastan

Meno Male skapade sig snabbt ett namn i kvarteren kring Sibirien med sina napolitanska finpizzor, och vem älskar inte napolitanska pizzor? Här bakas de i en italiensk vedugn på 90 sekunder.

Smält mozzarella, hemlagad tomatsås och krispigt pizzabröd med valfri topping. Meno Male betyder ”gudskelov” på italienska, och med sina pizzor har gänget bakom restaurangen tagit Italiens kanske bästa export till både Vasastan och Kungsholmen.

Vad är det då som gör de napolitanska pizzorna så speciella? För det första måste degen jäsa kallt i hela 72 timmar innan den tillagas. Efter tomatsås, ost och pålägg väntar sedan den heta vedugnen som håller en temperatur på 450 grader. Pizzan är klar på bara 90 sekunder, vilket får råvarorna att behålla sin smak och struktur.

Meno Male har en stående à la carte-meny med klassiker som Margherita och Frutti Di Mare, men det finns också lite mer vågade smaker som rökt mozzarella, stark salami och pistagekräm. Är man en rutinerad pizza-älskare går det även att skapa sin egen kombination av smaker för en personlig pizza med valfritt pålägg. Vill du avsluta med något sött på samma spår finns en "Starita" på menyn: friterad pizzadeg med Nutella.

I dryckesväg hittar du birra (öl), drinkar, bubblande San Pellegrino och såklart en vinlista med italienska druvor.

Restaurangen är öppen för lunch, middag och takeaway hela veckan.

Se även Meno Male Kungsholmen, Meno Male Östermalm, Meno Male Södermalm, Meno Male Mariatorget

Användarbilder på Meno Male Vasastan Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Meno Male Vasastan av Karin J.
  • Bild från Meno Male Vasastan av Karin J.
  • Bild från Meno Male Vasastan av Karin J.
  • Bild från Meno Male Vasastan av Karin J.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
14 jul 2021

Älskar Meno males pizzor
"Endast" en fyra här då pizzorna var blötare och klumpigare. Men gott är det.
Stället är litet och mer rustikt vilket jag gillar. Man känner lite mer "autentisk" utomlandskänsla här
Trevlig se... Visa hela »

9 sep 2016

Wow, blown away. Inga förväntningar, eller ganska låga till och med. Men redan vid lukten av pizzan höjdes dem. Konceptet är enkelt, ett par olika pizzor att välja mellan, eller komponera din egen (välj tre pålägg). Pizzorna ca 140-150 kr. Relativt tjoc... Visa hela »

11 feb 2023

Här har det beställts många pizzor till AWn och ännu fler friterad pizzadeg som doppas i nutella🤤

18 feb 2023

Översätt till svenska »

By now, Meno Male is know for its standard setting pizzas. I only wish I could afford to make this my standard pizza joint… at 190 kronor per pizza, it makes fredagsmys an expensive affair for a whole family. But it’s definitely worth it once in a while. The quality of the pizzas as wel... Visa hela »

29 apr 2019

Har beställt hem pizza från meno Male, riktigt bra, charcuterie pizza, toppkvalitet på charken, saknade lite kryddning av tomatsåsen, lite salt och svartpeppar lyfter hela anrättningen!
Grym pizzadeg/botten

14 maj 2020

Om man som jag föredrar napolitanska pizzor är det en dröm! :) Väldigt glad att de ska öppna även på söder nu.

9 okt 2016

Herregud vad goda pizzor!! Måste vara topp 3 bästa pizzorna i stan. Skön personal som bjuder in, avskalat, ödmjukt och familjär känsla. Går ej att boka bord utan man får vänta och hugga så snabbt man bara kan. Om man orkar så finns det ä... Visa hela »

12 jul 2022

Bästa napolitanska pizzorna

29 jan 2019

Blir inte bättre än så här. Jag gör alltid en pizza med mozzarella, rödlök, tomater och ruccola som är drömmigt god.

16 jan 2020

Supergoda napolitanska pizzor. De vegetariska pizzorna har pålägg som är kreativt komponerade, känns som exklusiv snabbmat. Lokalen är ganska trång och stimmig, ofta mycket folk. Dock inget negativt med det, känslan är mysig och osvensk 😎 Ett varmt tips somm... Visa hela »

12 jul 2022

Maten var god men servicen var inte den bästa. Tyvärr påverkar det hela upplevelsen

1 maj 2017

Wow. Nu har jag provat Meno Male (Roslagsgatan) ett par gånger och måste säga att detta är min favorit vad gäller pizza i nuläget. En mer avslappnad konkurrent till Giro. Litet, intimt men fullt av liv, ett väldigt levande ställe.

Detta är vä... Visa hela »

25 apr 2017 · Uppdaterad

Ojoj, här snackar vi pizzor i världsklass.

EDIT. Ajaj, betyget sänks pga usel service i samband med take away. Har hänt ett flertal gånger nu att jag måste påminna om pizzan jag ringde in och beställde för att sedan bli sittandes väntande... Visa hela »

30 sep 2018

På Meno Male lägger man ned kärlek på råvarorna och pizzadegen och det känner man på resultatet. Stockholms bästa pizza i mitt tycke!

Jag komponerade min egen pizza för 140 kr och jag valde tomatsås, fior di latte, nduja, portobello och... Visa hela »

30 jan 2020

Tror det är svårt att bli missnöjd efter ett besök här! Har snart smakat mig igenom majoriteten utav pastorna och kan än så länge säga att det inte finns något dåligt att säga. Bra portioner och bra service. Ända tänkbara nega... Visa hela »

1 dec 2019

Ganska höga förväntningen, men oj! Snacka om att leva upp tillförväntningarna. Pizzan var otroligt god!

4 maj 2017

Meno Male är by far en av de absolut bästa pizzeriorna i Stockholm! Jättetrevlig personal och fantastiskt goda pizzor som lämnar magen lycklig istället för tyngd. Kan även rekommendera deras rödvin som tillsammans med den mysiga atmosfären blir pricken ö... Visa hela »

27 jun 2020

Ett fullständigt bottennapp idag lördag 27 juni 2020 kl 12.30 ungefär. En uppvärmd!!! pizza, superdegig. Hur tänkte dom? Aldrig mera Meno Male.

18 okt 2017

Gå hit! Jag snubblade över denna restaurang på en lista över det som sas vara de allra bästa pizzeriorna i Stockholm. Så med tanke på detta så har man väl kanske redan innan man kommit dit en hel del höga förväntningar. Men som tur ä... Visa hela »

Listad i: Favoriter
25 sep 2017

Allra bäst på plats. Inte alltid lika bra som takeaway

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Krogguiden · 2016-12-22

“Tack och lov för lyxpizzerian i Vasastan”