Ett stenkast från Stureplan ligger den här moderna köttkrogen som flödar av industrikänsla. På GUTE grillar eller röker man alla rätter. Fokus ligger på fina styckdetaljer serverade med valfria tillbehör, och målet är att vara Stockholms bästa köttkrog. Menyn innehåller även ambitiösa alternativ för fiskälskare och vegetarianer.
GUTE öppnade 2011 som en systerkrog till dåvarande Restaurang Gotland, och det var även från Gotland som råvarorna och inspirationen kom. Idag låter man sig inspireras av hela världen, även om det framförallt är Europa och USA som står i centrum. Menyn kretsar kring fina kött- och styckdetaljer, men även fågel, fisk och vegetariskt serveras. Välj vad du vill få grillat och kombinera med valfria tillbehör och såser, såsom coleslaw, pommes och aioli. Är ni 5-8 personer kanske en helgrillad entrecôte ”family style” med tillbehör och koreansk ssäm passar bra (beställs i förväg). Lunchen är populär och innehåller också grillat kött, liksom fisk- och vegorätter.
Sommaren 2016 renoverades lokalen i industritappning, med läderbeklädda Tolix-stolar, plåtlampor och avskalade bord. Men här möts du även av levande ljus och lyktor som lätt kastar ett lite mer romantiskt sken över middagen. Stora sällskap som vill sitta avskilt kan boka GUTEs stora chambre séparée, eller helt enkelt hyra något av de mindre, personliga rummen på nedervåningen. Här kan man arrangera allt från intima middagar och matlagningsevent till privata fester.