Glashuset Restaurang & Bar

3,9
24 betyg
$$$
Restaurang
Bar
Glashuset
3,9
24 betyg
Glashuset i en mening: Restaurang och bar vid vattnet, med svenska smaker och närodlat i fokus.

Mysig storstadsoas vid kajkanten

Glashuset är ett modernt brasseri på Strandvägens kajkant med "fun dining" som ledord. Här serveras smaker från hela världen med fokus på mellanrätter, men även större fisk-, kött- och vegetariska rätter serveras enligt säsong. Hit hittar du för lite småplock och en drink, en lunch i solen eller för en hel kompismiddag.

Med Nybroviken och Ladugårdsviken som utsikt och Stockholms båttrafik vid nästippen hittar du brasseriet Glashuset. Här vill man erbjuda spännande smaker i form av vällagade, internationella rätter. Menyn har skapats på känsla och utgår från säsongen med hela världen som inspiration. Sedan 1955 har glashuset med sitt enkla och rena formspråk varit ett landmärke i Stockholm, och huserat allt från bensinmack till barer och restauranger. 2018 tog nuvarande ägare över.

I fokus står mellanrätter som man rekommenderar att gästerna delar på för att få en så rik och bred matupplevelse som möjligt. Färsk fisk och skaldjur finns alltid på menyn, och under sommaren ligger även mycket fokus på utvalda grönsaker från stora och små odlare i Sverige.

På Glashuset ska man känna sig som hemma. Vill man bara ta en kaffe, en lunch, en drink eller något litet för att stilla hungern är man lika välkommen att göra det som att boka en helkväll med vännerna. I baren serveras ambitiösa cocktails och på helgerna kan man umgås till tonerna av musik.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,9
24

Recensioner av Glashuset

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Mysigt lokal vid kajen och utsikt över öar och blåa vattnet. Njöt vyn med god stämning och god mat så klart. Började med att beställa kryddat chilli/ paprika, till middag blev det torsk med vit sås för min del och dessert blev choklad med bär.

Jag har gått hit för lunch, middag och aw, det finns något för alla tillfällen. Ett absolut måste är en kanna av deras gröna sangria. I matväg är det bästa på menyn steak sandwichen!

Var här och åt lunch en solig lördag när ungefär alla andra stockholmare är ute i solen. Men vi fick ett bord supersmidigt utan att varken ha bokat eller behöva vänta för länge. Personalen var super, de var uppmärksamma och trevliga trots en fu...

·

Gud, det här är en svår recension.
Eftersom det är en svår balans mellan det som är bra och det som är dåligt.

Lokalen är supermysig! Precis vid vattnet och även när man sitter inomhus känns som som om man är utomhus...

Älskar miljön på Glashuset, har varit här många gånger. Dock inte vintertid i minusgrader. Sätt på dig tjocka tröjan för det var KALLT trots infravärme och filt.
Tycker de har Stockholms bästa råbiff så gå hit fö...

+ läget med underbar utsikt över vattnet
+ underbart mysig, sval och trevlig inredning med blåa toner och kuddar. Glasväggar därav namnet
+ bra service. trevlig, tog emot mitt önskemål att byta ut maträtten utan problem
+ god mat. Råbiffen...

·

Otroligt bra mat och fantastisk service av trevlig personal 👌

Jag, en polare och hans äldre släkting från Nederländerna tog en vårpromenad och behövde ett vätskestopp, gångjärn, kalla det vad ni vill.

Välbesökt och trevligt häng i baren. Ombads inte, utan tillfrågades, om vi ville fl...

Hamnade här av en slump när vi gick runt och pratade om lunch, vi var 7 stycken plus barnvagn och det såg ganska fullt ut men vi fick ett bord utan problem sen var det kö in till restaurangen under hela vår lunch. Poppis! Dom hade ganska mycket (så det skulle ta lite...

Bara druckit drinkar här men servicen och stämningen är alltid 10/10. Rekommenderar deras ”sangria” i kanna. Perfekt ställe för att sitta och spana på folk.

Jag har endast varit här för att ta ett glas och det är alltid kika trevligt. För att inte alltid ta samma sak brukar jag välja deras månadens/veckans drink och det har fram tills nu varit ett vinnande koncept. Alltid trevlig och glad personal och bra musik. Det enda s...

Fantastisk miljö, köket har verkligen gjort en resa sista året, råbiffen, entrecote och allt jag testat på glashuset höll klass med finfina råvaror, blir inte så täta besök pga lite stökig klientel som verkar gilla att springa runt i lokale...

Mysigt och trevlig och bra läge. Alltid glad personal som ser gästen. Väldigt trevlig stämning

Läget är fantastiskt, inget snack om saken! Servicen också klanderfritt. Maten var inte lika spännande - jag beställde en räksallad. Inte jättespännande, inte jättemättande och inte jättebilligt. Hit kommer jag lätt tillbaka för en tr...

Vi var där igår då vi firade vår dotters student. Servicen på Glashuset är exeptionell och det känns lite som att sitta i någons hem då det är så mysigt och utvald inredning. Emil var vår servitör för kvällen och han...

Texten har översatts automatiskt.

Jag älskar det här stället! Det är kanske lite dyrt, alltså de fyra stjärnorna, men med tanke på den plats som är typ av att förväntas. Vi käkade lunch där när de hade en 50% rabatt på affären via gaffeln, och för det...

Oftast väldigt nöjd när jag gått hit och ätit. Bra service och grymt läge.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,9
24

Representerar du Glashuset Restaurang & Bar?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Glashuset Restaurang & Bar?

Vi har klassificerat Glashuset som:

  • Cocktailbar

Vad kostar det att äta på Glashuset Restaurang & Bar?

Glashuset Restaurang & Bar ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av mat serveras på Glashuset Restaurang & Bar?

På Glashuset Restaurang & Bar serveras bland annat:

  • Smårätter
  • Svenskt
  • Skandinaviskt
  • Internationellt
  • Europeiskt

Har Glashuset Restaurang & Bar uteservering?

Ja, Glashuset Restaurang & Bar har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Vilken typ av stämning är det på Glashuset Restaurang & Bar?

Vi skulle beskriva stämningen på Glashuset Restaurang & Bar som mysig och lite lugnare.

Var ligger Glashuset Restaurang & Bar?

Glashuset Restaurang & Bar ligger på Kajplats 18 Strandvägen, 114 56, Östermalm. I närheten ligger Blasieholmen, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Kungsträdgården (ca 400m).