Matrosen Smörrebröd

3,8
8 betyg
Kvarterskrog
Skandinavisk restaurang
Matrosen Smörrebröd
3,8
8 betyg

I det historiska Dångerska huset från 1630, som du hittar mitt på Skeppsbron, ligger Matrosen Smörrebröd. I den här dolda lilla kvarterskrogen serveras danska smörrebröd med en svensk twist.

Med industriella kakelbeklädda väggar, eleganta gröna skinnsoffor och rutiga dukar à la Lady och Lufsen är miljön inne hos Matrosen Smörrebröd avslappnad och mer än inbjudande. Här kan man sitta länge och avnjuta sin smörrebrödslunch i den historiska lokalen.

Menyn hos Matrosen är säsongsbetonad och innehåller alltid fina råvaror, både från hav och land. Klassisk skagenröra, varmrökt lax, currykyckling och marinerad rostbiff är några av de alternativ man kan få serverat på smörrebrödet som är gjort av ekologiskt rågbröd. Hela menyn går dessutom att få på glutenfritt bröd.

I dryckesväg finns det självklart dansk öl och snaps för en äkta dansk matupplevelse. Soliga dagar kan du ta med dig lunchen till vattnet precis utanför och avnjuta med vacker utsikt. För den som ska anordna en festligare tillställning, finns möjlighet till både catering och att hyra deras chambre séparée.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,8
8

Recensioner av Matrosen Smörrebröd

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Underbart litet ställe på Skeppsbron som serverar riktigt goda smörrebröd. Lokalen känns genuin och personalen på topp.

Väldigt goda smörrebröd, älskar att de har många att välja på. Det är nästan alltid fullt, så vill man vara säker på att få plats så boka!
Enda nackdelen är väl att de inte har kvällsöppet 😂

Gullig lokal. Trevlig personal. Smörrebröd, snaps, vin och öl. Prisvärt o prisvänligt.
Helt enkelt ett ok ställe

Ett mysigt litet ställe i gamla stan med en liten uteservering där du kan se vatten och få sol. Prisvärt och gott med trevlig personal! :)

·

Ååå vad det är trevlig här...! Mitt på skeppsbron ligger den här lite dolda, supercharmiga restaurangen. Lokalen är fantastisk och precis lagom stor för att det ska kännas intimt och mysigt utan att vara för trångt. Borden är deko...

Jag älskar smörrebröd och Matrosen känns som att sitta i Köpenhamn. Väldigt gott😋Vi provade 4 olika smörrebröd och alla höll toppklass. Mysig och fräsch lokal och jättetrevlig ägarinna.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,8
8

Representerar du Matrosen Smörrebröd?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Matrosen Smörrebröd?

På Matrosen Smörrebröd serveras bland annat:

  • Smårätter
  • Skandinaviskt

Serverar Matrosen Smörrebröd lunch?

Ja, Matrosen Smörrebröd har lunchserveringar.

Var ligger Matrosen Smörrebröd?

Matrosen Smörrebröd ligger på Skeppsbron 24, 111 30, Gamla stan. I närheten ligger Stortorget, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Gamla Stan (ca 500m).