Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

The Churchill Arms

4,6 • 5 recensioner
The Churchill Arms

På den brittiska puben Churchill Arms i Vasastan samsas 30 olika sorters öl på fat med desto fler på flaska. Här hittar du även single malt whisky och ambitiös pubmat att kombinera en frågesport eller afterwork med.

Churchill Arms öppnade så sent som 2012, men stilen är den av en genuint brittisk pub som lockat stammisar och andra ölentusiaster i decennier. Här finns bokhyllor, läderfåtöljer, bås och mönstrade mattor i en murrig mix som stämmer väl överens med namnet. Bland de 30 ölsorterna på fat ryms bland annat svensk lager, IPA, stout och veteöl, samt fyra gästkranar som hela tiden byts ut för att hålla pubkulturen levande. Utforskar du ölen på flaska så finns allt från Mexiko till Norden representerat i utbudet.

I baren erbjuds även ett välsorterat sortiment av cider och vin, liksom single malt från hela världen. Men också pubmat i uppdaterat snitt med säsongens råvaror och ovanligt höga ambitioner. Här serveras allt från fish and chips till kaffe från det lokala rosteriet Johan & Nyström. Räkna även med AW-erbjudanden, quiz-kvällar och att kunna surfa fritt om du har med dig laptop ut på krogen. Sällskap på runt tio personer som föredrar att sitta mer enskilt hittar annars det separata "Winstonrummet" lite längre in.

För den som vill lära sig mer arrangeras öl- respektive whiskyprovningar samt hela whiskyutbildningar för större sällskap. Är du ölfantast kan du exempelvis lära dig mer om skillnaderna mellan olika sorter eller snöa in helt på en specifik variant.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Ruggigt bra pub i Vasastan, mer än så kanske en av stans bästa. Jag går framför allt hit för den rätta atomsfären och grymma ölen men även maten är bra!

Stället är min absoluta favorit när det kommer till servering av god öl i Vasastan. Personalen är verkligen fantastisk, har ej funnit denna servicenivå tidigare i Stockholm. Värt att notera är att hundar är välkomna.

Min favorit kvarterspub. Massor med olika ölsorter för den som älskar öl. Man får ta med sig hunden i mån av plats. Mysig miljö och trevlig personal.