The Queens Head

2,5
4 betyg
$$$
Restaurang
Bar
The Queens Head
2,5
4 betyg

När krogar i den här storleken smäller upp portarna mitt i hetaste kvarteren på Norrmalm vet man att det står någon styrkunnig bakom rodret. I de här kvarteren har nykomlingar ploppat upp som ynglingar bara för att slå igen lika snabbt. Gänget bakom The Queens Head vet dock hur man driver en gastropub eftersom det här är fjärde tillskottet i familjen.

Egentligen spelar det ingen roll om man gillar öl eller ej, det är någonting speciellt med en genuin engelsk pub och det bör därför upplevas. Om man inte har vägarna förbi moderslandet i väst för att hissa Union Jack och sjunga sig hes med 'Rule Brittania', så är The Queens Head ett bra alternativ på svensk mark. Begreppet "gastropub" är inte lika utbrett här på hemmaplan som i England. Definitionen avslöjar en modern pub som erbjuder en bred meny med köksambitioner högre än vanliga pubar. Om man nu också har en förkärlek för öl så kan detta knappast bli ett bättre tillhåll. Välj och vraka bland över 40 (!) sorters fatöl. Slå dig sedan ner i en skön fåtölj och njut. Ditt enda problem här blir att långsamt fundera ut och bestämma dig för nästa sort att prova. Whiskysortimentet går heller inte av för hackor där du väljer från en lista lika lång som Eniros katalog (läs: 300 single malt-flaskor med rullande sortiment). Botanisera bland Singel Malts, Lowland, Highland, Campbeltown och Speyside.

Missförstå oss nu rätt, men redaktionen gillar att skryta med vår intuitiva känsla för vår kära huvudstad. Begreppet 'Upper Queen Street' myntade vi innan möbelaffär blev stans populäraste grillkrog tvärs över gatan. Därför glädjer det oss att nya aktörer väljer att etablera sig här på övre Drottninggatan med syfte att stärka detta begrepp på ett av citys coolaste kvarter.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från The Queens Head Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,5
4

Recensioner av The Queens Head

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Skönt barhäng högst upp på Drottninggatan mittemot Grill. Bra käk, bl.a. musslor på menyn. Engelsk bar-känsla på lokalen.

Genuin pub med brett ölsortiment, precis som det ska vara. Brukar besöka Queens Head för aw på fredagar, alltid bra puls.

Helt okej pub med en helt okej restaurangdel.

Ok öl, men maten är dålig. Fisken är färdigpanerad - en restaurangfriterad fiskpinne. Det mesta är halvfabrikat. Ta gärna en öl, men ät innan.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,5
4

Representerar du The Queens Head?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på The Queens Head?

På The Queens Head serveras bland annat:

  • Fisk
  • Kött
  • Brittiskt
  • Pubmat

Vilken typ av bar är The Queens Head?

Vi har klassificerat The Queens Head som:

  • Whiskybar
  • Pub
  • Ölbar

Vad kostar det att äta på The Queens Head?

The Queens Head ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har The Queens Head uteservering?

Ja, The Queens Head har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger The Queens Head?

The Queens Head ligger på Drottninggatan 108, City, Vasastan. I närheten ligger Observatorielunden, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Rådmansgatan (ca 200m).