Warung – eller "Hornstulls Bali" som de själva kallar sig – tar med sig en liten bit av Indonesien till trendiga Södermalm. Här serveras indonesiska rätter lagade på säsongsbetonade nordiska råvaror, gärna ekologiska, och du kan även stanna till på en cocktail i deras bar.
Warung öppnades 2016 av Nizar Achmad och Anna Lindmark. Med erfarenhet från både krog och arkitektur ville de skapa en ny typ av indonesisk-nordiskt kök i Stockholm, och idag har de även sommarrestaurangen Lilla Bali vid Bällstaviken i Bromma. Restaurangen i Hornstull kombinerar det indonesiska med det nordiska, både i matlagningen och i inredningen – här får de tropiska surfstränderna möta det strama och avskalade.
Menyn består bland annat av indonesiska "tapas" och kända varmrätter lagade på svenska råvaror från skog och natur, ofta ekologiska. Mycket fisk hittas på menyn, men även kött, kyckling och vegetariska alternativ – såväl som desserter i fusionstil. I baren skapas drinkar med nya smakkombinationer, och här kan du även pricka in olika dj-spelningar lagom till helgerna.
Den som vill sitta och äta lite mer ostört kan även boka Warungs chambre séparée med plats för ungefär 20 personer. Här går det att arrangera allt från födelsedagsmiddagar till lite mer intima sittningar.
På somrarna förvandlas Warungs diskreta fasad till en exotisk uteservering med små "platåer" där man kan luta sig tillbaka med ett svalkande glas i handen.